5 van 2 stemmen

Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

25 minuten
Lunch
camping

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai …

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai of plancha en ik maak het hele avondeten voor je buiten. Je hoeft daarvoor alleen mijn glas steeds even bij te vullen ;-).

Deze wraps met zalm zijn een hit op elke zomerse dag. Of je nu thuis bent op het balkon, in je tuin zit, op de camping staat of naar het strand vertrekt met een koeltas vol lekkers. Ze zijn fris, voedzaam, makkelijk te maken en je staat er geen uren voor in de keuken. De zelfgemaakte tzatziki maakt het helemaal af, en ja, dat is écht veel lekkerder dan die uit een bakje.

Misschien is dit wel mijn favoriete zomercombinatie: goed eten, lekker buiten zijn en vooral niet te moeilijk doen. Dus laat je inspireren door dit recept, bak die zalm mooi rosé, warm die tortilla’s op, en geniet met volle teugen. Eet smakelijk!

Meer zonnige recepten die snel klaar zijn? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • zout
  • 150 gr volle Griekse yoghurt
  • 2 tl knoflookpuree (of meer naar smaak)
  • 1 tl citroensap + partjes voor serveren
  • 1 el fijngehakte verse dille
  • zwarte peper
  • fleur de sel of zeezout
  • 300 gr zalmfilet op de huid
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 tl knoflookpuree
  • 2 tl citroensap
  • 8 mini tortilla’s
  • 50 gr gemengde sla
  • 100 gr rauwkostmix

Ook nodig

  • Thuis: grillpan
  • Op de camping: skottelbraai met plancha of paellapan

Aan de slag!

  • Was de komkommer en rasp ‘m met schil en al in een vergiet. Strooi er wat zout over en druk het vocht eruit met je handen. Laat 5 minuten staan en druk daarna met al je kracht het resterende vocht eruit.
  • Meng de komkommer daarna met de Griekse yoghurt, knoflookpuree naar smaak, 1 tl citroensap en 1 el fijngehakte dille. Breng verder op smaak met zwarte peper en fleur de sel/zeezout.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Klop een mengsel van 2 el sojasaus, 2 tl honing, 2 tl knoflookpuree en 2 tl citroensap.
  • Bak de filet op de huid in de grillpan of op een plancha (met olijfolie) en kwast vast in met het mengsel. Keer na een paar minuten om als de zalm tot het midden (zie je aan de zijkant) is gegaard en kwast nogmaals in. Na een minuut of 2 is de zalm wel mooi rosé gegaard. Laat afkoelen tot lauw en snijd daarna in stukjes.
  • Warm de mini tortilla’s op in een koekenpan, op de plancha of in de paellapan.
  • Bestrijk een tortilla met wat tzatziki en vul daarna met sla, rauwkost, rosé gebakken zalm, nog meer tzatziki, zwarte peper, extra fijngehakte dille en wat partjes citroen. Enjoy!

Notities

  • Met dit recept maak je 8 gevulde wraps, genoeg voor 4 personen als lunch.
  • Bereiding: 25 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

1 gedachte over “Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)”

  1. 5 sterren
    Met tzatziki is bijna alles lekker maar deze combi is origineel en om te smullen

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)