Zelfgemaakte knoflooksaus

Ik ben gek op knoflooksaus! Bij frietjes, bij een goed stuk gegrild vlees van de BBQ of bij een kapsalon. En niets lekkerder dan zelfgemaakte knoflooksaus, die ook nog eens in een handomdraai klaar is. 

Wat je nodig hebt voor circa 150ml
1el vers citroensap 
1tl suiker 
3 teentjes knoflook  
125ml crème fraîche 
3el halfvolle mayonaise 
zeezout 
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen
Verwarm het bakje met citroensap heel even in de magnetron en voeg daarna de suiker toe aan het sap. Roer totdat de suiker is opgelost. Hak de knoflook heel fijn of gebruik een pers en voeg het toe aan het citroensap. Roer de crème fraîche en mayonaise er door en breng op smaak met zout en peper. 

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zelfgemaakte knoflooksaus”

  1. Cooking crablegs is so easy; bring a nice “court bouillon” to the boil and add the crablegs.
    Cook them for about three minutes and leave them in the bouillon to cool off.
    Take them out and process.
    Thats it.
    In Holland they say :”Een kind kan de was doen”.
    Make sure to have realy fresh legs with a lot of weight.
    A simple starter could be:
    Fresh crabmeat with a mayonase a bit of limejuice and some parsley,some fresh warm made toast and a beautiful dry white wine.
    Enjoy.

  2. Gisterenavond genaakt met verse knoflook. Veel complimenten gehad, heerlijke romige knoflooksaus! De bak was binnen no-time leeg. Deze ga ik voortaan altijd maken.