Ik ben gek op knoflooksaus! Bij frietjes, bij een goed stuk gegrild vlees van de BBQ of bij een kapsalon. En niets lekkerder dan zelfgemaakte knoflooksaus, die ook nog eens in een handomdraai klaar is.
Wat je nodig hebt voor circa 150ml
– 1el vers citroensap
– 1tl suiker
– 3 teentjes knoflook
– 125ml crème fraîche
– 3el halfvolle mayonaise
– zeezout
– versgemalen zwarte peper
Wat je gaat doen
Verwarm het bakje met citroensap heel even in de magnetron en voeg daarna de suiker toe aan het sap. Roer totdat de suiker is opgelost. Hak de knoflook heel fijn of gebruik een pers en voeg het toe aan het citroensap. Roer de crème fraîche en mayonaise er door en breng op smaak met zout en peper.
Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca
Cooking crablegs is so easy; bring a nice “court bouillon” to the boil and add the crablegs.
Cook them for about three minutes and leave them in the bouillon to cool off.
Take them out and process.
Thats it.
In Holland they say :”Een kind kan de was doen”.
Make sure to have realy fresh legs with a lot of weight.
A simple starter could be:
Fresh crabmeat with a mayonase a bit of limejuice and some parsley,some fresh warm made toast and a beautiful dry white wine.
Enjoy.
Klinkt heel lekker 🙂 Als ik binnenkort weer eens in Scheveningen ben maar een portie krab halen.
Zojuist gemaakt en meteen goedgekeurd door het gezin! Heerlijk!
Yeah!
Heerlijk sausje voor over de shoarma! 👌
Dank Tineke!
Gisterenavond genaakt met verse knoflook. Veel complimenten gehad, heerlijke romige knoflooksaus! De bak was binnen no-time leeg. Deze ga ik voortaan altijd maken.
Wat leuk om te lezen! Lief dat je dit met me deelt :-).
Gemaakt voor bij de bbq mag ik voortaan altijd maken.
Heb wel wat meer verse knoflook gebruikt heeeeerlijk
🙂
Echt niet normaal lekker!
Ik heb wat fijngehakte dille en zeer fijngehakte peterselie toegevoegd. Die 2 maken het echt ULTIEM.
super om te lezen!