Zomerse fruitsalade

Weer of geen weer, in de zomer eten we fruitsalade. Want al dat zomerfruit is veel te lekker om te laten liggen. Ingewikkeld om te maken is het ook niet, aan een paar stukken goed fruit, misschien wat verse kruiden en een dressing heb je al genoeg. Zo maakten we …

Weer of geen weer, in de zomer eten we fruitsalade. Want al dat zomerfruit is veel te lekker om te laten liggen. Ingewikkeld om te maken is het ook niet, aan een paar stukken goed fruit, misschien wat verse kruiden en een dressing heb je al genoeg. Zo maakten we onlangs deze zomerse fruitsalade met een honingmunt dressing en dat smaakte bijzonder goed al zeg ik het zelf.

Daarom nu voor jullie het eenvoudige recept van deze zomerse fruitsalade, die heerlijk smaakt als bijgerecht bij de picknick of barbecue, nagerecht en zelfs ontbijt. Eigenlijk dus gewoon wanneer je er zin in hebt!

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

 • 2 kiwi’s
 • 1 mango 
 • 1 bakje aardbeien (250 gr)
 • 1 klein bakje blauwe bessen (150 gr)
 • 2 el honing
 • 1 el citroensap
 • 10 blaadjes munt, fijngehakt
 • water

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

 1. Schil de kiwi’s en mango en ontkroon (met je hand, snijden is zonde) de aardbeien.

 2. Was de aardbeien en blauwe bessen.

 3. Snijd de kiwi en mango in kleine blokjes, snijd de aardbeien in vieren. Doe al het fruit samen in een kom.

 4. Meng de honing met citroensap en blaadjes munt. Voeg wat druppels water toe om de dressing wat vloeibaarder te maken.

 5. Giet de dressing over het fruit en meng het geheel. Je fruitsalade is alweer klaar!

Nu heb ik toevallig voor de combinatie van deze fruitsoorten gekozen, maar je kunt natuurlijk variëren met welk fruit je zelf maar lekker vindt! Doe dat dus vooral 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)