1,5 jaar later: dit vind ik nu van elektrisch koken

Samenwerking – Als je mij zo’n 5 jaar gelden had verteld dat ik in de toekomst op inductie zou gaan koken, had ik je voor gek verklaard. Laat ik daar maar eerlijk over zijn, want ik had echt niets met elektrisch koken. Mijn mening daarover was gebaseerd op weinig feiten en veel vooroordelen. Er was in mijn kleine wereld niets beters dan gas.

Maar toch ben ik ‘van gas los’ gegaan in mijn keuken om een hele belangrijke reden. En sinds 1,5 jaar kook ik (heel veel) op inductie. Wat die reden is en wat ik nu van elektrisch koken vind, vertel ik allemaal in deze nieuwe video die ik samen met Natuur & Milieu heb gemaakt.

Benieuwd naar de bereidingswijze van de kabeljauwcurry uit de video? Het recept vind je hier.

Heb je vragen over elektrisch koken? Stel ze aan me!

En daar blijft het niet bij, want ik ga binnenkort nog een video maken waarin ik al jullie vragen over inductie beantwoord. Dus heb je een vraag over hoe het werkt, hoe je kunt overstappen, wat voor opties er zijn, hoe je moet koken op inductie en hoe het zit met pannen (om maar een paar vragen te noemen) stel ze dan hieronder in de reacties en dan kom ik erop terug in de volgende video!

Thuis energie besparen scheelt geld en is goed voor het milieu

Elektrisch koken is al een goede stap, maar er zijn nog veel meer manieren om energie te besparen in huis. Dat is slim, want met elke besparingsmaatregel gaat je energierekening omlaag. Dat scheelt geld en is goed voor het milieu. Met Slimwoner wil Natuur & Milieu een duurzame oplossing bieden voor energiebesparing in huis door onafhankelijk advies te geven en samen te werken met betrouwbare leveranciers. Op de site Slimwoner vind je alle informatie over energiebesparingsmaatregelen thuis en kun je ook gelijk vrijblijvende offertes opvragen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en/of vragen over elektrisch koken. Vertel het me in een reactie hieronder en dan kom ik erop terug.

Dit is een samenwerking met Natuur & Milieu. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “1,5 jaar later: dit vind ik nu van elektrisch koken”

  1. Ik kook al meer als 20 jaar electrisch, uit noodzaak al die tijd in gebieden gewoond met stadsverwarming. Van die lelijke, gevaarlijke grijze platen, via een mooi Smeg fornuis naar een giga inductieplaat waarvoor we de meterkast moesten laten ombouwen naar een 3-fasen kast. Wat ze er niet bij vertelden en we nu gemerkt hebben is dat de levensduur van die dure inductieplaten maar 10-15 jaar is. Dit volgens de Siemens monteur die recentelijk hier was omdat mijn grote kookzone na 11 jaar stuk is. Vanwege de ‘leeftijd’ van de plaat raadde hij dus aan ipv reparatie de plaat te vervangen (gezien de reparatiekosten van de kookzone begrijpelijk). Ook op fora zie ik dat sommige mensen na 8 jaar al aan vervanging toe zijn, het klopt wel wat de monteur vertelde. Je schrijft dit soort platen vrij snel af dus.

  2. Ik ben vooral benieuwd hoe je het het beste schoon maakt! Soms knoei ik, maar dan is de plaat natuurlijk heet en dan kan ik er eigenlijk niet goed bij. Maar als ik wacht dan krijg ik het niet goed meer schoon. Heb je hier tips voor?

  3. Ik ben inderdaad benieuwd naar de dingen die jezelf al noemt qua wokken ed. Maar ook hoe ben je tot de keuze gekomen welke inductieplaat voor jou de juiste was. Heb je extra stroom aansluiting moeten aanleggen?

  4. Ik kook sinds 1996 keramisch en, nog steeds, ik mis gas. Het geluid, timing etc. Ook inductie lijkt me niks; zou het liefs teruggaan op gas, maar ja, dat kost heel wat. En tegen de tijd dat elektrisch MOET, ben ik er al lang niet meer.

Reacties zijn gesloten.