3 makkelijke smeersels voor de borrelplank

Met sinterklaasavond in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel.

Wat je nodig hebt voor 3 bakjes

Smeersel van cocktailgarnalen en kerrie:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl sjalot, fijngehakt
  • 2 tl bieslook, fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • witte peper
  • zeezout
  • citroenrasp
  • 100 gr cocktailgarnalen

Smeersel van ricotta en pesto:

  • 8 el ricotta
  • 2 el pesto
  • 4 cherrytomaten, fijngehakt

Smeersel van geroosterde paprika en olijven:

  • 2 geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt
  • 125 gr taggia olijven zonder pit, uitgelekt
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 tl limoensap
  • zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Smeersel van cocktailgarnalen en kerrie:
Klop de yoghurt, mayonaise, sjalot, bieslook en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp. Roer als laatste de cocktailgarnalen erdoor.

Smeersel van ricotta en pesto:
Roer de ricotta los en meng met de pesto en fijngehakte cherrytomaten. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout (afhankelijk van hoe sterk je pesto is). Ook lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas erdoor.

Smeersel van geroosterde paprika en olijven:
Meng de geroosterde paprika’s, olijven en ansjovisfilets in een hakmolen of keukenmachine en maal helemaal fijn. Breng op smaak met limoensap en zwarte peper.

Zo makkelijk kan het leven soms zijn! Drie heerlijke smeersels voor de borrelplank die je kunt serveren met stokbrood of toastjes. Geniet ervan.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *