5x ontbijten met ei

Over een week is het alweer Pasen en dan zijn de eieren niet meer aan te slepen. Wij zijn thuis gek op ontbijten met ei. Gepocheerd, gekookt, scrambled of ‘gewoon’ gebakken op een geroosterd broodje met een beetje mayonaise. Ik heb voor jullie onze favoriete ontbijtjes met ei op een rijtje gezet, waarvan een aantal het ook prima doen als lunch of brunch. Voor de Pasen of voor als je er zin in hebt.

5. Ei uit de oven met dragon

Ei uit de oven met dragon

Een heel makkelijk recept. Je gaart de eieren in de oven met dragonroom. Subtiel en zacht ontbijtgerechtje.

4. Scrambled eggs met gerookte zalm

scrambled eggs zalm

Classic scrambled eggs met gerookte zalm. Daar wordt ieder ontbijt fijn van.

3. Bagel met ei, spinazie, kokos en peper

bagel met roergebakken ei, spinazie en peper

Een flink ontbijt voor als je een durfal bent, of gewoon van peper houdt. Ik roerbakte spinazie met tomaat, specerijen en rode peper. Geweldige combi en een heerlijk ontbijt.

2. Caprese eieren

Caprese eieren_2

Koken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Pak alle ingredienten van een caprese, doe die in een ovenschaal met geklutste eieren. Even in de oven in en genieten! Lekker met net afgebakken brood.

1. Broodje avocado met gepocheerd ei

Broodje avocado met gepocheerd ei_2

Zo’n ei pocheren is echt niet ingewikkeld. En als je ‘m dan combineert met avocado, drupje citroensap en wat verse koriander heb je een overheerlijk ontbijt.

Nog meer ei inspiratie? Kijk dan hier voor het volledige overzicht.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags: , ,

Reacties over “5x ontbijten met ei”

  1. Wat een inspiratie! Ik ga me toch maar eens wagen aan het pocheren van een ei. Zoals jij het omschrijft moet het toch ooit lukken?!!

  2. Dragon en ei. Dat lijkt me een heerlijke combinatie waar ik nog nooit aan gedacht heb. Ik heb ook een blog in de planning staan met een ei-potje, maar misschien ga ik hem nu eerst nog een keer maken met dragon erbij.

Reacties zijn gesloten.