Scrambled eggs met gerookte zalm

Scrambled eggs is een typisch Engels ontbijt. We kennen het ook allemaal van de ontbijtbuffets in hotels. Ik maak het thuis vaak, zo ik dacht altijd op de juiste manier. Maar toen ik me er dit weekend eens in ging verdiepen, bleek dat ik toch niet zo authentiek bezig was. Na het lezen van diverse recepten, ben ik tot een variant gekomen van scrambled eggs met gerookte zalm waar we heerlijk van hebben zitten smullen afgelopen zondag.

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 4 eieren
– 4 eetlepels melk (of room)
– 25 gram roomboter
– 1 tomaat
– circa 10 stengeltjes bieslook
– zwarte peper
– zeezout
– gerookte zalm van goede kwaliteit (visboer)

Scrambled eggs met gerookte zalm_2

Wat je in ieder geval gaat doen
Klop de eieren lichtjes los samen met de melk. Niet te lang doorkloppen. Snijd de tomaat in kleine stukjes en doe deze door het eiermengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn en bewaar deze.

Laat de boter smelten in een pan (in mijn geval de hapjespan). Voeg daarna het eiermengsel toe en roer rustig met een pollepel langs de zijkanten van de pan naar het midden toe. Blijf doorroeren totdat het mengsel lobbig is en nog glanst. Als het ei net gaar is, maar nog wel smeuïg haal je het uit de pan.

Serveer de scrambled eggs in een schaal waar je de bieslook overheen strooit, samen met de plakjes gerookte zalm.

Wat je ook nog kunt doen
– Roer wat pittige geraspte kaas door het ei heen als het klaar is.
– Met geroosterd brood erbij is het natuurlijk helemaal top.

De Engelsen zouden trots op je zijn 🙂 Enjoy your breakfast!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *