5x ontbijten met pannenkoeken

De meesten van jullie weten wel dat wij gek zijn op ontbijten met pannenkoeken. Geen pannenkoek zo gek of ik heb ‘m al een keer gemaakt. Daarom wordt het tijd dat ik mijn favoriete 5 pannenkoekrecepten eens op een rijtje zet voor jullie. Ik werd hiervoor geïnspireerd door Nationale Pannenkoekdag. …

De meesten van jullie weten wel dat wij gek zijn op ontbijten met pannenkoeken. Geen pannenkoek zo gek of ik heb ‘m al een keer gemaakt. Daarom wordt het tijd dat ik mijn favoriete 5 pannenkoekrecepten eens op een rijtje zet voor jullie.

Ik werd hiervoor geïnspireerd door Nationale Pannenkoekdag. Op die dag bakken duizenden leerlingen van de basisschool pannenkoeken voor ouderen. Bak mee voor ouderen is het motto en dat vind ik een mooi initiatief. Wat alleen weer zo jammer is, is dat er wordt gezegd “pak een pan en pak pannenkoekmix en bak mee”. Logisch met Koopmans als sponsor, maar het basisrecept voor pannenkoeken is niet een pak Koopmans. Daarvoor meng je gewoon 250 gram bloem, 1/2 liter melk, 2 eieren en een snufje zout. Daar bak je ongeveer 6 grote of 10 kleine pannenkoeken mee. Zullen we kinderen dat gewoon aanleren, in plaats van een pak open trekken? Meer variatie, kijk dan naar mijn top 5 recepten!

Amandelpannenkoeken met fruitmousse

Alpro-amandelpannenkoeken-met-fruitmousse_1_uitgelicht2

Pannenkoek uit de oven

Pannenkoek uit de oven_3

Zoete aardappelpannenkoeken met wortel en rozijnen

mag-ik-nog-een-hapje-zoete-aardappel-pannenkoeken-1

Chocolade banaan pannenkoeken

Chocolade banaan pannenkoeken_1_uitgelicht

Speltpannenkoeken met fruitcocktail

Francesca Kookt_speltpannenkoeken met fruitcocktail_2

Heb jij nog een geweldig pannenkoekrecept dat we echt een keer moeten uitproberen? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)