5 van 1 stem

Lunchsalade met bulgur, pulled chicken en avocadodressing

30 minuten
Lunch
Gezond

Deze lunchsalade met bulgur, pulled chicken, wortel, sugar snaps en een romige avocadodressing is geweldig voor jouw meal prep routine. Met 1x maken kun je namelijk 3x lunchen. Vol met voedzame ingrediënten en door de romige avocadodressing, waar ook nog wat limoen en koriander doorheen gaat, krijgt de salade een …

Deze lunchsalade met bulgur, pulled chicken, wortel, sugar snaps en een romige avocadodressing is geweldig voor jouw meal prep routine. Met 1x maken kun je namelijk 3x lunchen. Vol met voedzame ingrediënten en door de romige avocadodressing, waar ook nog wat limoen en koriander doorheen gaat, krijgt de salade een geweldige smaak.

De avocadodressing bewaar je apart van de salade zelf en pas op het laatste moment schenk je een deel van de dressing erover. Zo hou je de lunchsalade met gemak 3 dagen goed. Mits natuurlijk goed afgesloten bewaard in de koelkast. Geniet ervan!

Hier lees je meer over de basis van meal preppen en een overzicht van de perfecte prep bakjes.

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • zout
  • 150 gr grove bulgur
  • 200 gr sugar snaps
  • 300 gr wortel of winterpeen (of koop wortel julienne)
  • 12 cherrytomaten
  • 1 el gesnipperde rode ui
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 limoen
  • 1 el Griekse yoghurt
  • zwarte peper
  • pul biber of chili flakes
  • 10 gr verse koriander
  • amandelmelk

Aan de slag!

  • Doe de kipfilet in een pannetje met 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 laurierblad, flinke snuf zout en water tot de filets net onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 12 minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat de filets nog 10 minuten in het water liggen. Haal eruit, leg op een plankje en laat afkoelen.
  • Meng de 150 gr bulgur met 300 ml water en een snufje zout in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat (met de deksel op de pan) 12 minuten zacht pruttelen tot het water verdampt en de bulgur gaar is. Schep over in een kom om af te koelen.
  • Vul een derde pannetje met water en breng aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en blancheer 2 minuten. Giet daarna af en spoel na met ijskoud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Pluk de afgekoelde kip in reepjes met je vingers of met 2 vorken. Verdeel de afgekoelde bulgur over 3 glazen bakjes. Rasp de 300 gr wortel en verdeel over de bulgur. Ook de geplukte kip en geblancheerde sugar snaps gaan erover. Maak af met de cherrytomaten en wat gesnipperde rode ui. Sluit de bakjes af met deksels.
  • Doe het vruchtvlees van 1 avocado in een maatbeker samen met het sap van 1 citroen, 1 el Griekse yoghurt, snufje zout, zwarte peper, pul biber (naar smaak) en 10 gr verse koriander. Zet de staafmixer erop en als alles fijngemalen is, voeg je steeds een scheutje amandelmelk toe totdat de dressing net vloeibaar is. Proef en voeg naar wens nog zout en/of peper toe. Mag goed op smaak zijn. Schenk over in een afsluitbaar potje.
  • 1/3 deel van de dressing schenk je pas over de salade vlak voordat je gaat eten. Eet smakelijk!

Notities

  • Met dit recept maak je een lunch voor 3 dagen.
  • In de koelkast is dit, goed afgedekt, 3 dagen houdbaar.
  • Bereiding: 30 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze lunchsalade met bulgur en pulled chicken! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)