Aardbeien met yoghurt, basilicum en balsamico


Een paar van jullie gaan nu misschien denken dat ik gek ben geworden. Aardbeien met basilicum en balsamico? Ja jongens, dat is dus echt heel erg lekker  Ik had van de week nog een paar takjes basilicum over en toen ben ik maar eens aan het experimenteren geslagen. Misschien nog lekkerder als je de balsamico inkookt met de basilicum en suiker en daarna laat afkoelen. Maar dat is een projectje voor het weekend en niet voor doordeweeks als ik snel een toetje voor mijn kind wil maken.

De balsamico dressing contrasteert heel lekker met het zure van de yoghurt. En in combinatie met de aardbeien en het zoete van de suiker heb je een heerlijk toetje te pakken!

Wat je nodig hebt voor 2 personen en (in ons geval) een kind van 2
– 25ml balsamico azijn (goede kwaliteit)</span
– 6 blaadjes basilicum</span
– 1el bruine basterd suiker</span
– 100ml (biologische) volle yoghurt</span
– een stuk of 12 aardbeien

Wat je gaat doen
Doe de balsamico, basilicum en suiker bij elkaar in een hoge mengkom en maal dit helemaal fijn en stroperig met de staafmixer.

Schenk de yoghurt in een bakje en doe hier lekker wat aardbeien in plakjes over. Besprenkel met de balsamico dressing naar smaak. Ik vond een eetlepel erover lekker, maar als je het minder heftig wilt qua smaak dan halveer je dat.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca