Appelbollen met salted caramel van Ellen

Afgelopen jaar maakte ik de appelbollen met salted caramel van Made by Ellen voor oud & nieuw. Deze waren zo simpel om te maken en zo verrukkelijk dat ik het recept heb bewaard, speciaal voor deze feestdagen. Het is een toetje wat je in een handomdraai maakt en waar je …

Afgelopen jaar maakte ik de appelbollen met salted caramel van Made by Ellen voor oud & nieuw. Deze waren zo simpel om te maken en zo verrukkelijk dat ik het recept heb bewaard, speciaal voor deze feestdagen. Het is een toetje wat je in een handomdraai maakt en waar je op zeker veel indruk mee maakt. Serveer ze met een bolletje ijs en zet een extra flesje salted caramel op tafel zodat je hiermee nog kwistig kunt schenken. Succes verzekerd!

Wat je nodig hebt

– 4 kleine (Elstar) appels
– 1/2 citroen
– klontje boter
– 1 rol verse bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tanty Fanny) of 4 vellen bladerdeeg uit de vriezer, ontdooid
– 1 portie salted caramel (kijk hier voor het recept van  Ellen of het recept dat hier op de blog staat)
– 1 ei
– 1 eetlepel fijne suiker
– 1/2tl citroenrasp
– poedersuiker, vanille ijs en extra salted caramel om te serveren

Extra: aluminium bakjes om de appelbollen in te bakken

Appelbollen met salted caramel_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en smeer ze licht in met citroensap. Vet de aluminium bakjes in met boter en zet deze op een bakplaat.

Check of het bladerdeeg groot genoeg is om een hele appel in te pakken. Zo niet, dan rol je het bladerdeeg verder uit met een deegroller. Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg en zet daar een appel op. Nu komt het leukste deel, schenk of schep de salted caramel in het midden van de appels en vouw vervolgens het bladerdeeg dicht. Druk aan de bovenkant goed aan, eventueel met natte vingers.

Klop het ei los en bestrijk daarmee de appelbollen. Meng de fijne suiker met de citroenrasp en strooi dit erover. Prik als laatste een gaatje bovenin de appelbollen zodat ze niet open gaan tijdens het bakken. Zoals je kunt zien op mijn foto had ik toch nog een eigenwijze bol ertussen zitten.

Schuif je bakplaat in de oven en bak de appelbollen in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi de appelbollen met poedersuiker en serveer ze met vanille ijs en extra salted caramel.

Kijk voor meer heerlijke recepten zeker nog even op de blog van Ellen!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca