Asperges met pasta en coquilles

Dit gerechtje staat al een tijd klaar om te publiceren. Ik maakte het met Pasen en het was een groot succes. Niet zo heel gek als je in 1 gerecht asperges en coquilles combineert. En laat ik nou dol zijn op beide! Het lijkt wellicht een ingewikkeld recept, maar dat valt reuze mee. Timing is in deze wel belangrijk, want je hebt 4 pannen tegelijk op het fornuis staan waarmee je werkt. Volg rustig de stappen van het recept en dan heb je binnen 40 minuten een koningsmaal gemaakt. Heerlijk voor in het weekend of als je gasten hebt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 12 asperges
– 400gr tagliatelle
– 2 eidooiers
– 100ml room
– 20gr roomboter
– 1el gehakte salie
– 10gr roomboter
– 12 coquilles
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– om te serveren: fijngehakte salie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de kontjes eraf. Breng in een hoge pan water aan de kook met een snuf zout en een klontje boter en voeg hier de asperges aan toe. Laat de asperges 5-10 minuten koken op matig vuur, zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10-15 minuten nagaren in het kookvocht. De werkelijke tijden zijn afhankelijk van hoe dik de asperges zijn. Check of ze gaar zijn door een vork in het midden van een asperge te steken.

In de tussentijd kook je de tagliatelle al dente in een pan met ruim water en zout. Klop de eidooiers los met de room en wat peper en zout.

Smelt de 20gr boter in een grote pan en bak hier zachtjes de gehakte salie in. Zodra de tagliatelle al dente is, giet je deze direct af. Schep de tagliatelle daarna in de pan met de salie. Meng rustig door elkaar op laag vuur. Schep daarna het eimengsel erdoor en blijf rustig roeren totdat het ei gegaard is en je een romige pasta krijgt. Zet daarna het vuur uit en houd warm met een deksel op de pan.

Als laatste bak je de coquilles. Bestrooi ze met peper en zout, smelt een klontje boter in een kleine koekenpan en bak de coquilles om en om snel gaar. Dit heeft maar 1 tot 1,5 minuut per kant nodig. Pas op dat je ze niet te lang bakt, want dan worden ze taai.

Opmaken van de borden: maak 3 torentjes van de tagliatelle met daarop een coquille en leg daarnaast 3 asperges. Strooi nog wat gemalen peper en gehakte salie over de coquilles en pasta en serveer.

Asperges met pasta en coquilles2

Ben je ook zo gek op het witte goud van Nederlandse bodem? Kijk dan hier voor meer asperge inspiratie. Wat is jouw favoriete recept met asperges?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Asperges met pasta en coquilles”

  1. Omg, dit ziet eruit en leest als serieus lekker….. ben gek op coquilles (sowieso, gek op seafood), op asperges en salie is ook al zo’n lekker kruid, deze ga ik maken! Dank je voor het recept.

  2. Hallo Francesca,
    Ik heb je recept gelezen en werd meteen enthousiast,
    Ik heb het uitgeprobeerd en de smaakcombinatie is heerlijk deze komt in mijn favorieten lijstje.

    Bedankt voor de inspiratie