4 van 3 stemmen

Balsamico kip met aardappeltjes en broccoli

45 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk

Er zijn van die gerechten die ik iedere week wel zou willen eten. Deze balsamico kip met aardappeltjes en broccoli is er een van. Ik plaats ‘m ook heel bewust op vrijdag, want voor mij is dit echt comfort food, ook al is het best een voedzame maaltijd met weinig …

Er zijn van die gerechten die ik iedere week wel zou willen eten. Deze balsamico kip met aardappeltjes en broccoli is er een van. Ik plaats ‘m ook heel bewust op vrijdag, want voor mij is dit echt comfort food, ook al is het best een voedzame maaltijd met weinig toeters en bellen…maar de smaak jongens! De kip wordt extreem mals en is vol van smaak. In combinatie met de geroosterde aardappeltjes en broccoli uit de oven heb je echt een feestmaal. Kies voor de lekkerste ingrediënten en dan wordt de smaak zelfs nog beter. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • balsamicoazijn, mijn favorieten vind je hier
  • honing
  • grove mosterd
  • zout
  • zwarte peper
  • 800 gr vastkokende aardappels, liefst roodschillig
  • bakolijfolie
  • 4 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 200 gr halfgedroogde tomaten, uitgelekt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de haasjes los van de kipfilets. Leg de filets tussen 2 vellen bakpapier en sla ze platter met een vleeshamer of zware pan. Leg ze daarna in een schaal.
  • Meng 4 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels honing, 4 theelepels grove mosterd, snuf zout en snufje zwarte peper in een kommetje en klop door elkaar. Verdeel de marinade over de kipfilets en smeer ze helemaal in. Laat 20 minuten marineren.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze (met schil en al) in wedges. Meng ze in een kom met een scheut bakolijfolie, fijngehake rozemarijn, geplette knoflook en een snuf zout. Verdeel de wedges over het bakblik en zet 15 minuten in de oven.
  • Snijd de broccoli in de tussentijd in kleine roosjes en meng in dezelfde kom met een scheut bakolijfolie en zout. Voeg de roosjes broccoli na 15 minuten toe aan het bakblik. Schep alles om en zet nog 15 minuten in de oven.
  • Tip: gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de vriezer. Deze kun je later nog perfect gebruiken voor soep.
  • Verhit een grote koeken- of hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie. Bak de kipfilets rondom mooi bruin aan. Voeg de halfgedroogde tomaten toe aan de pan en schep om. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat nog 8 minuten garen en schep de filets halverwege om.
  • Serveer de balsamico kip met de geroosterde aardappeltjes en broccoli op 4 mooie borden en geniet!

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt in totaal 45 minuten.
  • Tip: gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de vriezer. Deze kun je later nog perfect gebruiken voor soep.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer