Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn perfect voor de decembermaand en zeker voor Sinterklaasavond. Je hebt ze heel snel in de oven staan en zijn heerlijk kruidig van smaak door de toevoeging van speculaaskruiden aan de romige geitenkaas.
Je kunt ze als voorgerecht serveren door er rechthoeken van te maken. Serveer er dan 2 per persoon met een simpele groene salade, ook lekker met geroosterde biet erbij. Je kunt er ook kleinere, vierkante hapjes van maken voor de sintborrel.
Meer hapjes voor Sinterklaas? Hier vind je ze allemaal.
Ingrediënten
- 150 gr zachte romige geitenkaas, op kamertemperatuur
- 1 tl speculaaskruiden + extra, de kruiden van Euroma vind ik het lekkerst hiervoor
- 1 tl honing + extra
- 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijm
- rasp van ½ bio citroen
- zeezout
- zwarte peper
- 1 rol koelvers bladerdeeg, rechthoekig
- 1 bio peer niet te rijp
- olijfolie
- optioneel: pul biber
Ook nodig
- oven met bakplaat
- kwastje
Aan de slag!
- Verwarm de oven op 210 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Verkruimel de geitenkaas en meng met de 1 tl speculaaskruiden, 1 tl honing, 1 tl verse tijmblaadjes, citroenrasp, snufje zout en zwarte peper.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd deze in 12 rechthoeken of 18 vierkantjes. Ik maakte er zelf rechthoeken van zodat ze groot genoeg waren als een voorgerechtje. De kleinere vierkantjes serveer je als borrelhapje.
- Verdeel de geitenkaas met een lepeltje over het midden van alle plakjes bladerdeeg en smeer grof uit, laat de randjes vrij.
- Was de peer, dep droog en snijd deze, met schil, in mooie dunne plakjes. Verdeel de plakjes over het geitenkaasmengsel.
- Vouw de bladerdeegrandjes om over de vulling en kwast deze in met een dun laagje olijfolie. Strooi hier nog een snufje speculaaskruiden over.
- Zet de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak 20 – 25 minuten tot de randjes mooi goudbruin en gaar zijn.
- Laat vanuit de oven afkoelen op een rekje. Garneer vlak voor serveren met een drupje honing, wat extra verse tijmblaadjes en een snufje zwarte peper of pul biber.
Notities
- Met dit recept maak je 12 rechthoekige bladerdeeghapjes als voorgerecht of 18 vierkante bladerdeeghapjes (iets kleiner) als hapje.
- Voorbereiden is mogelijk. Bak ze eerder op de dag (of de avond ervoor) en bewaar afgedekt in de koelkast. Piep ze even op in de oven op 120 graden voor een minuut of 10.
- Bereiding: 15 minuten + Oven: 20 – 25 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze bladerdeeghapjes met geitenkaas, speculaaskruiden en peer! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Â
