3.63 van 16 stemmen

Bloemkool kung pao met paprika en cashewnoten

40 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch

Als kind woonde ik om de hoek van een Chinees restaurant en van jongs af aan vond ik het machtig mooi als ik in mijn eentje daar eten mocht afhalen. Mijn favorieten waren foe yong hai met krab en kip kung pao met cashewnoten. De kans is groot dat we …

Als kind woonde ik om de hoek van een Chinees restaurant en van jongs af aan vond ik het machtig mooi als ik in mijn eentje daar eten mocht afhalen. Mijn favorieten waren foe yong hai met krab en kip kung pao met cashewnoten. De kans is groot dat we dat ook iedere keer aten als ik mocht afhalen, maar dat kan ik me niet zo goed meer herinneren ;-). Eigenlijk heel gek dat er nog geen recept voor kip kung pao op mijn blog staat, dus daar ga ik binnenkort maar eens verandering in brengen. En vandaag ga ik jullie verblijden met mijn vegetarische (zelfs vegan) variant van dit heerlijke gerecht: bloemkool kung pao met paprika en cashewnoten. Wat hebben wij hiervan gesmuld!

Voor de bloemkool kung pao gebruik ik trouwens shaoxing rijstwijn, wat een Chinese rijstwijn is om mee te koken. Deze kun je vervangen door droge sherry of eruit laten. Voeg dan eventueel wat extra soja- en/of hoisinsaus toe naar smaak.

Ingrediënten

 • 100 ml water
 • 6 el sojasaus
 • 1 el balsamicoazijn
 • 2 el shaoxing rijstwijn
 • 1 el hoisinsaus
 • 1 el suiker
 • 2 el maïzena
 • 1 el ketjap manis
 • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 6 cm verse gember, geschild en fijngehakt/geraspt
 • ½ tl gemalen chili, meer of minder kan altijd
 • zonnebloemolie
 • 1 bloemkool, in grote roosjes
 • 2 rode puntpaprika’s, in grove stukken
 • 100 gr cashewnoten, geroosterd en gezouten
 • 4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
 • serveer erbij: witte basmatirijst

Aan de slag!

 • Meng water, sojasaus, balsamicoazijn, shaoxing rijstwijn, hoisinsaus, suiker, maïzena en ketjap manis door elkaar in een kommetje en laat even staan.
 • Verhit een wok of grote hapjespan en fruit de knoflook, gember en gemalen chili 1 minuut in een flinke scheut zonnebloemolie.
 • Voeg de bloemkoolroosjes toe en wok/roerbak 5 minuten. Roer daarna paprika erdoor en wok nog 5 minuten.
 • Schenk de saus in de pan en roer goed door. Zet het vuur lager en laat 10 - 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de bloemkool gaar is. Roer op het laatst de cashewnoten en ringetjes lente-ui erdoor.
 • Serveer met witte rijst.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 40 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)