Bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout

Ik ben de laatste tijd bezig met project #leegjevriezer, want onze vriezer zit echt stampvol. Met dingen als diepvriesfruit- en groenten, specerijen, gember en laos, bakjes met kliekjes, vlees en vis. Niet eens hele gekke dingen, maar omdat het zoveel is ben ik het overzicht kwijt. En om eerlijk te zijn, ik heb misschien ook niet op alle bakjes een etiketje geplakt… waardoor het een grote verrassing is wat ik aan het ontdooien ben ;-).

Een van de dingen die ik er onlangs uithaalde om op te maken, én gelijk te testen is de nieuwe diepvries bloemkoolrijst van Bonduelle. Sowieso ben ik groot fan van de diepvriesgroenten van hen. Ik heb altijd wel dingen in huis als sugar snaps, broccoli en doperwten. Vooral groenten die vers uit het seizoen zijn, kun je wel gewoon bevroren in huis hebben. Maar nu hebben ze dus ook groenterijst, in de smaken bloemkool, broccoli én wortel (vooral de laatste is briljant voor kids). Ik heb de bloemkoolrijst roergebakken, zo vanuit de zak met olijfolie en specerijen en dat ging perfect. De ‘rijst’ had zelfs nog een lekkere bite hierna, precies zoals ik het wil. Oftewel, dit product is glansrijk geslaagd! En zodra mijn vriezer wat leger is, mag er weer een zak bij in de diepvries groentelade.

Nog even over die ovengroenten in het recept. Ik koos die dag vanwege tijd voor een koelvers gesneden mix van zoete aardappel, paprika en broccoli. Maar snij gerust zelf en varieer erop los, want je kunt dit gerecht met heel veel verschillende groenten maken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 600 gr ovengroenten naar keuze (ik koos voor een mix van zoete aardappel, paprika en broccoli), in gelijke stukjes
  • bakolijfolie
  • 4 tl ras el hanout specerijen
  • zout
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gr bloemkoolrijst (bijvoorbeeld uit de diepvries van Bonduelle)
  • 100 gr gewelde abrikozen, in kleine stukjes
  • handje verse koriander, grof gehakt
  • zwarte peper
  • serveer er eventueel bij: gebakken reepjes kipfilet/vegetarische kipstukjes of merguez worstjes

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng de ovengroenten met een scheut bakolijfolie, 2 theelepels ras el hanout en een snuf zout op het bakpapier en verdeel daarna gelijkmatig. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
  3. Verhit een hapjespan en fruit de uien en knoflook 5 minuten in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout en 2 theelepels ras el hanout. Op middelhoog vuur en roer geregeld, laat niet aanbakken.

Tip: Voor nog meer smaak: voeg aan deze stap dan nog een klontje boter toe in de pan.

  1. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roerbak 5 minuten. Bak de laatste minuut de abrikozen mee.
  2. Zodra de ovengroenten gaar zijn, schep je deze ook door de bloemkoolrijst. Als laatste nog een handje koriander erdoor. Proef en breng op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zout.
  3. Dit gerecht kun je perfect zo eten, of je voegt nog wat gebakken kip/vegetarische kipstukjes toe. Merguez worstjes smaken hier ook heel lekker bij.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Voor dit recept heb ik een product gebruikt wat me gratis is toegezonden, lees ook hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *