Ik ben de laatste tijd bezig met project #leegjevriezer, want onze vriezer zit echt stampvol. Met dingen als diepvriesfruit- en groenten, specerijen, gember en laos, bakjes met kliekjes, vlees en vis. Niet eens hele gekke dingen, maar omdat het zoveel is ben ik het overzicht kwijt. En om eerlijk te zijn, ik heb misschien ook niet op alle bakjes een etiketje geplakt… waardoor het een grote verrassing is wat ik aan het ontdooien ben ;-).
Een van de dingen die ik er onlangs uithaalde om op te maken, én gelijk te testen is de nieuwe diepvries bloemkoolrijst van Bonduelle. Sowieso ben ik groot fan van de diepvriesgroenten van hen. Ik heb altijd wel dingen in huis als sugar snaps, broccoli en doperwten. Vooral groenten die vers uit het seizoen zijn, kun je wel gewoon bevroren in huis hebben. Maar nu hebben ze dus ook groenterijst, in de smaken bloemkool, broccoli én wortel (vooral de laatste is briljant voor kids). Ik heb de bloemkoolrijst roergebakken, zo vanuit de zak met olijfolie en specerijen en dat ging perfect. De ‘rijst’ had zelfs nog een lekkere bite hierna, precies zoals ik het wil. Oftewel, dit product is glansrijk geslaagd! En zodra mijn vriezer wat leger is, mag er weer een zak bij in de diepvries groentelade.
Nog even over die ovengroenten in het recept. Ik koos die dag vanwege tijd voor een koelvers gesneden mix van zoete aardappel, paprika en broccoli. Maar snij gerust zelf en varieer erop los, want je kunt dit gerecht met heel veel verschillende groenten maken.
Heerlijk! Ik dacht dat ik iets van saus zou missen maar dat was niet het geval.