Een paar weken geleden schreef ik een artikel over het bakken van de perfecte steak. Maar beloofde daarin ook dat ik nog een recept zou delen voor het bakken van een perfecte steak van groente. En vandaag ga ik jullie daarmee verblijden! Ik heb namelijk een geweldig recept voor een bloemkoolsteak met salsa en aardappel wedges uit de oven.
Het gerecht is heel makkelijk om te maken (de aardappel wedges kosten nog de meeste tijd, haha) en heerlijk van smaak. Wij hebben thuis enorm gesmuld van deze bloemkoolsteak, ik hoop dat jullie dat ook gaan doen.
In de test: een gietijzeren grillpan
Voor het bakken van een bloemkoolsteak gebruik ik het liefst een grillpan. Nou was mijn vorige grillpan al een tijdje aan vervanging toe en daarom kreeg ik van BK hun Bourgogne grillpan om te testen. Nou kan ik enthousiast worden over dingen, of héél erg enthousiast en dat laatste is het geval bij deze pan. Ik denk dat dit de beste grillpan is die ik ooit heb gehad. Zeer solide (zeg maar gerust zwaar, maar dat is in dit geval een must), van gietijzer en grillt als de beste. Je krijgt de mooiste grillstrepen en de pan bakt bijna niet aan. En het mooie is dat deze ook gewoon op inductie kan. Aanrader dus!
Zo, nu is het tijd om de bloemkoolsteak te gaan grillen :-).
Je kan super lekker koken
Dankjewel 🙂