Bootcamp challenge week #3 – Healthclub OpenAir

Yes, ik ben al 3 weken aan het sporten! Nou gaan een aantal van jullie wellicht hard lachen: “alsof het zo bijzonder is dat je 3 weken sport…”. Ja, in mijn geval wel. Meestal ben ik namelijk na 3 weken allang afgehaakt. Heb ik voor mezelf een aantal redenen bedacht waarom de sport van dat moment niets voor me is en ben ik de uitrusting die ik daarvoor heb aangeschaft al weer op Marktplaats aan het zetten met als omschrijving ‘ZGAN, slechts 2x gebruikt’. Maar nu ga ik door, niet in de plaats doordat jullie me onbewust een schop onder mijn kont geven. Want ik kan natuurlijk niet aan jullie gaan vertellen dat ik er tussentijds mee stop 😉

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 3_2

Van beginners naar grote mensen bootcamp

De 3e week was intensief, maar ook erg leuk en ik heb genoten van het mooie weer. Op maandag ben ik gaan crosstrainen en afgelopen zaterdag heb ik in het heerlijke ochtendzonnetje de eerste grote mensen bootcamp gedaan. We spraken af bij de ingang van het Clingendael park in Den Haag. Voor de mensen die het niet kennen, wat een geweldig park! Kan het iedereen aanraden om daar even lekker te wandelen of hard te lopen. Ik was best een beetje zenuwachtig, want in de grote mensen bootcamp wordt meer gerend. En die conditie van mij is echt nog niet best. Groot was mijn opluchting toen ik zag dat we deze ochtend maar met z’n 5’en waren en dat er nog iemand voor het eerst was. Pfieuw, dan voel je je toch niet helemaal de conditieloze benjamin van het geheel. Je kan zeggen wat je wil, maar het is dan toch prettiger als je met iemand ‘van je eigen niveau’ hard hijgend achterop loopt. Niet waar?

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 3_3
Pre workout smoothie van notenmelk, granola, banaan en lijnzaadolie

Het niveau lag zeker hoger dan in de beginners bootcamp les, maar het was nog best te doen. De lange stukken rennen braken me wel op, maar gelukkig kon ik ook af en toe gas terug nemen zonder dat dat effect had op de les. Want onze trainster Vanessa is echt koning in het aanvoelen van je niveau. Ze zorgt ervoor dat je nooit te ver hoeft te gaan en geeft anderen rustig nog een opdrachtje als jij nog bezig bent om je oefeningen af te ronden. Hulde! Na een flinke les rammen, met ook veel lol, zat het er alweer op en ik voelde me top. Het is echt weer een overwinning en zo zoek ik iedere week een nieuwe grens op.

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 3_4

Ik begin nu ook te merken dat de lessen effect hebben. Iedere keer houd ik het wat beter vol, de spierpijn tussentijds wordt minder en volgens mij zie ik al wat verbetering in mijn contouren. Of misschien wil ik dat heel graag zien en ben ik weer te ongeduldig, maar ik houd het mezelf graag voor. Ik probeer tussentijds zelf ook nog in ieder geval 1x hard te lopen voor mijn conditie, maar dat vind ik lastig. Ik ga gewoon niet naar buiten in mijn eentje. Iemand nog tips daarvoor? Hoe sleep je jezelf naar buiten om een stukje te rennen?

Over Healthclub OpenAir

De sportschool zonder muren, dat is Healthclub OpenAir. En dat is ook precies wat het is, lekker buiten sporten en genieten. Laat ik beginnen met zeggen dat ik sportscholen echt verschrikkelijk vind. Ik heb ze jarenlang gesponsord zonder erheen te gaan en voelde me iedere keer weer zo’n kluns als ik erheen ging. Ik hou niet van het sfeertje, van het hangen aan die apparaten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik had daarom het idee dat buiten sporten wel eens wat voor me kon zijn. Want zo krijg je frisse lucht, kun je genieten van het zonnetje (ik heb nog niet in de winter gesport en dan kom ik hier vast op terug) en ben je echt flink met je lichaam bezig. Ik heb inmiddels na 3 weken ook een goed beeld van de sportschool en ik vind dat ze heel goed lesgeven. Of je nou beginner of gevorderde bent, je kunt altijd in je eigen tempo sporten en je wordt perfect begeleidt. En zo hoort het!

Wat zijn de pluspunten van Healthclub OpenAir:
– Bewegen in de buitenlucht onder professionele begeleiding
– Géén inschrijfkosten
– De trainingen zijn toegankelijk voor alle sporters ongeacht niveau. Iedereen is welkom
– (Beginners-) Bootcamp les, personal training, crosstraining, hardlooptraining, training voor zwangere vrouwen en bedrijfstraining
– Healthclub OpenAir werkt uitsluitend met gecertificeerde trainers, diëtisten en sport-fysiotherapeuten
– Samen trainen voor de CityPierCity, Urbanathlon, Mud Masters en nog veel meer evenementen
– Locaties: Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Leiden, Delft, Wassenaar, Utrecht, Gouda, Maastricht en Almere

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 3_5
Dit uitzicht is toch veel beter dan in de sportschool?

Je traint al 1x de week voor € 26,- per maand. En dan kun je zelf uitkiezen welke les je volgt, of je switcht. Dus de ene week kun je crosstrainen en de andere week bootcampen. Wat je agenda en je zin toelaat. Natuurlijk kun je ook 2x in de week of onbeperkt sporten. Benieuwd ernaar? Kom dan een keer gratis proeftrainen.

Op naar week 4!

Deze week heb ik een week met beginners bootcamp en de grote mensen bootcamp op zondagmiddag. En wederom ga ik proberen om zelf nog een keer te hardlopen, maar ik beloof niets 😉

Meer lezen:
Francesca’s bootcamp challenge day #1
– Francesca’s bootcamp challenge week #1
– Francesca’s bootcamp challenge week #2 – Alles over crosstraining

De 8 weken bootcamp challenge doe ik samen met Healthclub OpenAir, de sportschool zonder muren. Geen ingewikkelde fitnesstoestellen, geen moeilijke aerobicpasjes, maar heerlijk sporten in de buitenlucht. Wil jij ook lekker buiten sporten bij jou in de buurt, dan is Healthclub OpenAir een aanrader. Ze hebben gevarieerde trainingen voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden. Samen buiten actief bewegen is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens gezellig, want behalve het sporten en werken aan je conditie en het verleggen van je grenzen, vinden zij het ook heel belangrijk om vooral veel plezier te hebben!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Bootcamp challenge week #3 – Healthclub OpenAir”

  1. Goed van je dat je het vol kan houden. Ik zag dat ze niet bij mij in de buurt zitten dus ik ga toch maar gewoon naar de sportschool.

  2. Wauw ziet er heerlijk uit! Super fijn(: Ik zet altijd even nieuwe muziek op m’n ipod en denk eraan dat je je na het hardlopen lekker fit voelt, je bent weer goed bezig geweest en kan trots op jezelf zijn! Het helpt ook als ik na het avondeten niet lui op de bank ga hangen of liggen, maar zomaar een klein beetje actief blijf of gewoon recht netjes achter een tafel ga zitten. ;p

  3. You go girl, ga zo door!
    Hier is de enige die mij aan het hardlopen krijgt Evy (van rennen met Evy) Misschien kan ze jou ook een steuntje in de rug geven.

  4. Hey Francesca,
    Ik vind je ongelovelijk knap dat je zo bent gestart!. Een kindje, werken, bloggen, huishouden en er ook nog bij sporten. Dat is best pittig (weet ik uit eigen ervaring) Doe je het nog, of ben je afgehaakt?

  5. Let goed op jezelf, je hoeft niet alles te kunnen! Ik ben ook blijven door lopen (letterlijk met Evy in mijn oren) en heb nu een hernia 😉

Reacties zijn gesloten.