Broodje Oosterse kip met taugé en wortel

Samenwerking – Wat kan ik toch genieten van een lekker broodje als lunch in het weekend. Ik maak er dan ook echt werk van, zoals afgelopen weekend toen ik dit broodje Oosterse kip met taugé en wortel maakte. Ik raakte geïnspireerd door de nieuwe Oriëntaalse Crème Américain van SMAECK. Dit is een vegetarische Oosterse spread met de smaak van curry en een beetje pit. De ideale basis voor een verrassend broodje, belegde cracker of als dip. En deze keer combineerde ik ‘m met mijn Oosterse gekruide kippendijen. Top combinatie!

Wil jij ook de spreads van SMAECK proeven én koken met een sterrenchef?

Voordat ik het recept met jullie deel heb ik nog iets leuks, want samen met SMAECK heb ik iets moois voor jullie. Als je je aanmeldt als mijn Fan maak je kans op een uitgebreid pakket met de SMAECK producten die je thuisgestuurd krijgt. Daarmee ga je aan de slag en maak je een paar lekkere opdrachten die je deelt op een van je social media kanalen. Deze ga ik mede beoordelen en de winnaars maken kans op een kookworkshop met sterrenchef Jacob Jan Boerma! Die de basis heeft gelegd van alle producten van SMAECK. Ik wil zelf eigenlijk ook wel mee ;-). Ben je net zo enthousiast als ik, meld je dan gelijk hier aan!

Alle smaken van SMAECK

Benieuwd naar alle producten van SMAECK waar je kans op maakt? Dit zijn ze!

Greens

De Greens zijn groentebereidingen gecombineerd met witte bonen. De witte bonen zorgen voor een zachte structuur en zijn een bron van vezels. Ze zijn verkrijgbaar in 4 smaken: Greens Velderwten met peterselie en pijnboompitten, Greens Rode Bieten met een vleugje komijn en citroengras, Greens Pompoen met curry en gember en de Greens Paprika & Courgette met een vleugje chili. Alle producten 100% vegan en smaken heerlijk op toast, brood of om te dippen!

Crème Américain

Crème Américain is een spread op basis van Valess. Het heeft de lekkere smaak en bite zoals je van Filet Américain gewend bent, maar is gemaakt van melkvezels. Naast Naturel, is er ook een variant met Martinosaus, uitjes en stukjes augurk en een mediterrane versie met kaasvlokken en geroosterde pijnboompitten en de Oriëntaals gekruide variant. Alle crèmes zijn 100% vegetarisch.

De producten zijn nu al verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn en Nettorama. Binnenkort ook bij Plus, Dirk en Dekamarkt.

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes

  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper zonder zaadlijsten (of een hele als je van pit houdt)
  • stukje gember van 2 cm
  • 200 gr kippendijen
  • 100 gr shiitake paddenstoelen
  • zonnebloemolie
  • sojasaus
  • vissaus
  • sesamolie
  • 1 bakje SMAECK Oriëntaalse Crème Américain
  • 50 gr taugé
  • 25 gr wortel julienne (kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen)

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de knoflook, rode peper en gember helemaal fijn met een hakmolentje of scherp mes.
  3. Snijd de kippendijen en shiitake in dunne reepjes.
  4. Verhit een koekenpan en fruit de gehakte knoflook, rode peper en gember 1 minuut op middelhoog vuur in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg daarna de kippendijen en shiitake toe en bak al roerende tot de kip rondom bruin is.
  5. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 1 tl sesamolie toe aan de kip en roer om. Bak alles nog een paar minuten door tot de kip mooi bruin is. Proef en voeg eventueel extra sojasaus toe naar smaak.
  6. Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant royaal met de Oriëntaalse Crème Américain. Beleg deze met een flinke schep van de Oosterse kip en garneer met een plukje taugé en wortel julienne. Serveer direct.

Tip: Je houdt waarschijnlijk wat taugé en wortel julienne over. Als je alle ingrediënten voor de kip verdubbelt en bereidt en wat overblijft mengt met de taugé, wortel julienne en wat gekookte zilvervliesrijst of noedels dan kun je daar ’s avonds nog een lekkere maaltijd van maken. Breng eventueel nog extra op smaak met wat vissaus, limoensap en gehakte pinda’s.

Geniet van dit lekkere broodje Oosterse kip en vergeet niet om je hier aan te melden als mijn Fan zodat je thuis ook alle spreads van SMAECK kunt uitproberen! Kijk voor meer receptinspiratie ook eens hier op mijn blog of op de Instagrampagina van SMAECK.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Lunch recept voor een Broodje Oosterse kip met taugé en wortel. Geïnspireerd door de vegetarische Oriëntaalse Crème Américain. Ook lekker als dip.

Recept & fotografie: Francesca
Dit is een samenwerking met SMAECK. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Koop 'm nu in de pre-sale zonder verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Broodje Oosterse kip met taugé en wortel”

  1. Op meerdere foodblogs zag ik de samenwerking met Smaeck voorbij komen. Fijn dat er tegenwoordig iedereen minder vlees probeert te eten, maar liever voor de gezonde alternatieven kiezen graag. In een willekeurig Smaeck smeerseltje zitten minstens 10 E-nummers. Dit kan niet gezond zijn mensen!

    1. Niet alle e-nummers zijn ongezond. Zelfs Vitamine C heeft een e-nummer. Ik heb me daarin verdiept en heb geen enkele moeite met de e-nummers die in de spreads van SMAECK zitten. En de smaak is voortreffelijk :-).