Met vissalades maak je mij altijd blij. Op een cracker, bij de borrel of op een broodje, ik kan het oneindig blijven eten. En het leuke is dat je zo’n salade ontzettend snel gemaakt hebt met vis uit blik in combinatie met een aantal verse ingrediënten. Denk aan een gesnipperd uitje of sjalot, verse kruiden, kwark of mayonaise en natuurlijk citroen. Je hebt niet veel nodig, maar soms wil ik ook weleens uitpakken. Zoals ik deed voor dit broodje met Oosterse tonijnsalade.
Ik raakte geïnspireerd voor dit recept toen ik een aantal maanden geleden een broodje Oosterse tonijnsalade als lunch bestelde in een restaurant. Wat ik daarna voorgeschoteld kreeg, was het meest teleurstellende broodje vissalade ooit. Twee bruine boterhammen met wat salade en daarop 2 bollen tonijnsalade die, zo leek het, met een ijslepel uit een bak waren geschept. De Oosterse invloeden waren ver te zoeken en eigenlijk moest ik er hard om lachen. Betere inspiratie kun je niet krijgen, het werd dus tijd voor mijn eigen versie van Oosterse tonijnsalade waarvoor ik gelijk de MSC tonijn van Princes kon uitproberen die ik had gekregen. Het eindresultaat werd zalig! Dus ik zal jullie niet teleurstellen, beloofd ;-).