Broodje Oosterse tonijnsalade

Met vissalades maak je mij altijd blij. Op een cracker, bij de borrel of op een broodje, ik kan het oneindig blijven eten. En het leuke is dat je zo’n salade ontzettend snel gemaakt hebt met vis uit blik in combinatie met een aantal verse ingrediënten. Denk aan een gesnipperd uitje of sjalot, verse kruiden, kwark of mayonaise en natuurlijk citroen. Je hebt niet veel nodig, maar soms wil ik ook weleens uitpakken. Zoals ik deed voor dit broodje met Oosterse tonijnsalade.

Ik raakte geïnspireerd voor dit recept toen ik een aantal maanden geleden een broodje Oosterse tonijnsalade als lunch bestelde in een restaurant. Wat ik daarna voorgeschoteld kreeg, was het meest teleurstellende broodje vissalade ooit. Twee bruine boterhammen met wat salade en daarop 2 bollen tonijnsalade die, zo leek het, met een ijslepel uit een bak waren geschept. De Oosterse invloeden waren ver te zoeken en eigenlijk moest ik er hard om lachen. Betere inspiratie kun je niet krijgen, het werd dus tijd voor mijn eigen versie van Oosterse tonijnsalade waarvoor ik gelijk de MSC tonijn van Princes kon uitproberen die ik had gekregen. Het eindresultaat werd zalig! Dus ik zal jullie niet teleurstellen, beloofd ;-).

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes

 • 4 lekkere afbakbroodjes naar keuze
 • 1/2 kleine ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geraspt
 • 1 cm gember, geraspt
 • zonnebloemolie
 • vissaus
 • sesamolie
 • 1 blikje (160 gr) Princes MSC tonijn in zonnebloemolie
 • 2 lente-ui, in dunne ringetjes
 • 80 gr komkommer, in dunne reepjes
 • 1 kleine of ½ grote rode peper, in dunne ringetjes
 • rasp van ½ limoen
 • 1 el sesamzaad (wit en/of zwart), geroosterd
 • 4 blaadjes Romaine sla

Wat je gaat doen

 Bereiding: 15 minuten

 1. Bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verhit een koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie. Zet het vuur daarna uit en meng het mengsel in een kommetje met 2 theelepels vissaus en 1 theelepel sesamolie.
 3. Meng in een grotere kom de tonijn, lente-ui, komkommer, rode peper, limoenrasp en sesamzaad en roer hier het gefruite ui-mengsel door.
 4. Proef en breng eventueel extra op smaak met vissaus, sesamolie of limoensap.
 5. Snijd de broodjes open en beleg ze met een blaadje Romaine sla en een royale portie van de Oosterse tonijnsalade. En waag het niet om dat met een ijslepel te doen ;-).

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat ik gratis heb gekregen. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca