Broodpudding van kerststol met appel en cranberry

Bijna onmogelijk natuurlijk om kerststol over te houden na de kerstdagen. Maar het gebeurt, ook bij ons. Aangezien droge kerststol niet te eten is, heb ik er een lekker kliekjesrecept van gemaakt waar je ook je overgebleven cranberrycompote in kunt verwerken. Een heerlijke combinatie om ‘derde kerstdag’ mee te beginnen. …

Bijna onmogelijk natuurlijk om kerststol over te houden na de kerstdagen. Maar het gebeurt, ook bij ons. Aangezien droge kerststol niet te eten is, heb ik er een lekker kliekjesrecept van gemaakt waar je ook je overgebleven cranberrycompote in kunt verwerken. Een heerlijke combinatie om ‘derde kerstdag’ mee te beginnen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 8 dikke plakken kerststol (met spijs)
    • cranberrycompote of -jam
    • 1 friszure appel
    • 250 ml slagroom
    • 250 ml volle melk
    • 2 eieren
    • 1 citroen
    • 2 el rietsuiker
    • poedersuiker

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in.

2. Lepel de spijs uit de plakken kerststol en smeer ze ermee in alsof het boter is. Besmeer iedere plak daarna met 1 tl cranberrycompote of -jam.

3. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten daarna in dunne plakjes.

4. Leg de plakken kerststol dakpansgewijs in een ovenschaal met daartussen de plakjes appel.

5. Klop de slagroom en melk los met de eieren. Schenk erover en laat 10 minuten staan.

6. Rasp de schil van 1 citroen erover en bestrooi met rietsuiker. Bak 40 minuten in de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voordat je serveert.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca