Brownies met pecannoten

Een tijdje terug maakte ik brownies volgens recept uit een niet nader te noemen kookboek. Het resultaat was om te huilen. Ik was echt even teleurgesteld, vooral ook door alle dure ingrediënten die ervoor nodig waren. Het gevoel van onbehagen bleef knagen en ik ging vervolgens net zo lang aan …

Een tijdje terug maakte ik brownies volgens recept uit een niet nader te noemen kookboek. Het resultaat was om te huilen. Ik was echt even teleurgesteld, vooral ook door alle dure ingrediënten die ervoor nodig waren. Het gevoel van onbehagen bleef knagen en ik ging vervolgens net zo lang aan de slag totdat ik mijn eigen ultieme brownies recept had ontwikkeld. Want dat ontbrak nog op Francesca Kookt en dat kan natuurlijk niet.

Vandaag deel ik het recept van mijn brownies met jullie en ik beloof, met de hand op mijn hart, dat deze echt niet kunnen mislukken 😉

Wat je nodig hebt voor 20 brownies

 • 100 gr witte chocolade
 • 200 gr pure chocolade 63 – 70 %
 • 200 gr boter
 • 3 eieren
 • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 50 gr bloem
 • 50 gr cacaopoeder
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 100 gr pecannoten

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten / Oven: 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik (mijn blik is 28 x 18 cm) met een vel bakpapier.

2. Hak de witte chocolade in stukjes (niet te fijn) en verdeel dit over de bodem van het blik. Zet vervolgens in de vriezer.

3. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie of in een pannetje op laag vuur terwijl je blijft roeren (niet laten pruttelen). Schenk daarna over in een kom en laat afkoelen.

4. Klop de eieren, basterdsuiker en vanille extract circa 5 minuten met de handmixer of keukenmachine. De massa zal extreem luchtig worden en in volume in ieder geval verdubbelen.

5. Spatel nu vervolgens heel rustig de gesmolten chocolade met boter erdoor. Het is belangrijk dat je dit rustig doet zodat je de lucht er niet uit slaat.

6. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het mengsel en spatel dit er ook heel rustig door met de spatel.

7. Hak ook de pecannoten en spatel deze samen met de witte chocolade uit de vriezer door het mengsel.

8. Je beslag is nu klaar. Schenk deze rustig in de brownievorm (zit het bakpapier er nog in?) en strijk de bovenkant glad.

9. Bak de brownies 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen en daarna kun je aanvallen! Of wacht en zet het blik eerst afgedekt een paar uur in de koelkast om goed te koelen en snijd daarna in stukjes. Zo vind ik deze brownies namelijk het allerlekkerst. Net zo lekker als dat ze eruit zien op de foto :-)[

Nou, bakken maar! Ik ben heel benieuwd wat jullie van de brownies vinden. Ik kreeg net thuis al de opdracht van mijn oudste om ze weer eens opnieuw te bakken, dus ik bak met jullie mee.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)