Wat je gaat doen
Bereiding: 20 minuten / Oven: 25 minuten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik (mijn blik is 28 x 18 cm) met een vel bakpapier.
2. Hak de witte chocolade in stukjes (niet te fijn) en verdeel dit over de bodem van het blik. Zet vervolgens in de vriezer.
3. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie of in een pannetje op laag vuur terwijl je blijft roeren (niet laten pruttelen). Schenk daarna over in een kom en laat afkoelen.
4. Klop de eieren, basterdsuiker en vanille extract circa 5 minuten met de handmixer of keukenmachine. De massa zal extreem luchtig worden en in volume in ieder geval verdubbelen.
5. Spatel nu vervolgens heel rustig de gesmolten chocolade met boter erdoor. Het is belangrijk dat je dit rustig doet zodat je de lucht er niet uit slaat.
6. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het mengsel en spatel dit er ook heel rustig door met de spatel.
7. Hak ook de pecannoten en spatel deze samen met de witte chocolade uit de vriezer door het mengsel.
8. Je beslag is nu klaar. Schenk deze rustig in de brownievorm (zit het bakpapier er nog in?) en strijk de bovenkant glad.
9. Bak de brownies 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen en daarna kun je aanvallen! Of wacht en zet het blik eerst afgedekt een paar uur in de koelkast om goed te koelen en snijd daarna in stukjes. Zo vind ik deze brownies namelijk het allerlekkerst. Net zo lekker als dat ze eruit zien op de foto 🙂
Ik kon het beslag echt niet meer schenken. Het was 1 dikke massa die ik nog amper in het blij heb gekregen. Hoop nu wel dat de brownie gaat lukken.
Leuke site heb je, vanmorgen de brownies gemaakt. Fijn recept zijn heel goed gelukt.
Een fantastisch recept wat in een keer lukte. De 4 personen die ik had laten testen hadden een unaniem oordeel: VERRUKKELIJK. Qua uit elkaar vallen moet je echt de noten toevoegen (deze had ik eruit gelaten) waardoor het niet handig eten is. Dus reden genoeg om nog een keer te maken 🙂
Te lekker…vrijdag gemaakt….zaterdag op (helaas, maar met 4 kinderen was dat wel te verwachten)! Deze ga ik dus vaker maken, thanks
Het koelen is echt de moeite waard! Worden ze lekker stevig en compacter van. Heerlijke brownies!
is 180 graden bedoeld voor een hete lucht oven?
Nee, 180 graden conventioneel. In de heteluchtoven haal je daar 10 graden vanaf.
Wat zien deze brownies er goed uit! Dit recept probeer ik zeker.