Budget: Pasta ovenschotel met courgette en paprika

Op de vijfde dag ging het een beetje mis in mijn planning van het Minderen voor Kinderen budgetmenu. Niet qua smaak, we hebben zalig gegeten, maar qua ingrediënten die ik nog in huis had om te koken. Ik wilde dit gerecht namelijk met aardappel maken, maar ik had niet goed gerekend vooraf en bleek veel te weinig in huis te hebben.

Maar ik laat me natuurlijk niet uit het veld slaan daardoor en besloot van de aardappelschotel een pasta ovenschotel met courgette, prei en paprika te maken. Nog gevarieerder ook, want we eten deze week al twee keer aardappels en wat volkoren pasta tussendoor kan zeker geen kwaad. We hebben gesmuld van deze pasta ovenschotel trouwens, de kinderen waren ook helemaal blij!

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 4,97 gekost en de hele schaal ging leeg. Jammer, want ik had er graag de volgende dag nog mee geluncht 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gr volkoren penne
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 paprika, in kleine stukjes
  • 1/2 winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • bakolijfolie
  • 175 gr gerapste Goudse belegen kaas

Wat je gaat doen

Bereiden: 20 minuten + Oven: 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in. Als je een hapjes- of braadpan hebt die geschikt is voor de oven kun je die ook gebruiken in plaats van een schaal.

2. Kook de volkoren penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af.

3. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in een scheut bakolijfolie. Voeg de prei, courgette, paprika en winterwortel toe samen met de paprikapoeder, oregano en een snuf zout. Roerbak 10 minuten.

4. Meng de groenten met de pasta en de helft van de geraspte kaas. Schep daarna over in de ovenschaal. Strooi de andere helft van de kaas er gelijkmatig over.

5. Bak de pasta ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer direct.

Van 1 t/m 7 november ben ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt. Doen jullie met me mee? Het is een kleine moeite en we kunnen er veel kinderen mee helpen.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *