Caprese pastasalade

Ik zit in een caprese-fase. Een smaakcombinatie die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Ik besloot afgelopen week om de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie te combineren met volkoren fusili en toen was de caprese pastasalade ontstaan. Hartstikke makkelijk om te maken (en voor te bereiden) en geschikt voor het hele gezin. Iedereen heeft ervan gesmuld!

Wellicht ten overvloede, maar ik zeg het toch maar even. Dit gerecht valt of staat bij de kwaliteit van de ingrediënten. Smaakvolle tomaten, buffelmozzarella, goede olijfolie en balsamicoazijn zijn hierbij essentieel.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr volkoren (integrali) fusilli, maar gewone pasta kan natuurlijk ook
  • 500 gr cherrytomaten
  • 300 gr mini buffelmozzarella bolletjes
  • 15 gr verse basilicum
  • 8 el olijfolie extra vergine
  • 3 el balsamicoazijn
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 50 gr rucola
  • optioneel: balsamicostroop

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in circa 12 minuten beetgaar.

2. Halveer in de tussentijd de cherrytomaten en mozzarellabolletjes. Hak de basilicum grof (houd een paar blaadjes achter voor de garnering).

3. Klop de olijfolie met de balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

4. De pasta is inmiddels klaar, giet deze af en spoel kort na met koud water zodat het iets afkoelt. Schep over in een schaal en meng de cherrytomaten, mozzarella, basilicum en dressing erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak. Schep als laatste de rucola erdoor.

5. Serveer in diepe borden en garneer met blaadjes basilicum en eventueel wat balsamicostroop.

Recept & fotografie: Francesca

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Caprese pastasalade”