We hebben thuis in het verleden nog weleens geëxperimenteerd met paleo-gerechten. Althans, we deden een poging tot. Het gebeurde namelijk regelmatig dat ik er toch nog iets van aardappels of noedels bij serveerde. En dat is volledig niet paleo. Mijn vaste lezers zullen dit wel van me herkennen, ik ben nou eenmaal niet zo goed in koken ‘met restricties’. Inmiddels eten we helemaal niet meer volgens de paleo-richtlijnen, omdat ik geleerd heb dat goede koolhydraten ook onderdeel moeten zijn van je voedingspatroon. Maar er zijn wel een aantal gerechten blijven hangen die zalig zijn.
Zoals bijvoorbeeld deze Chinese kip met gember en honing uit Het Paleo Kookboek. Het is niet eenvoudig om Chinees eten te bereiden volgens de paleo-richtlijnen, omdat traditionele soja-, oester- en hoisinsauzen niet zijn toegestaan. In dit gerecht geven de gember en koriander heel veel smaak en mis je niets. Alhoewel je wel een klein scheutje sesamolie ‘mag’ toevoegen volgens de auteur. Dat heb ik dan ook natuurlijk gedaan. En voeg er wat mij betreft ook gewoon wat noedels aan toe als je daar zin in hebt, maar nodig is het niet.
Super lekker en héél makkelijk 😀
Ik heb het wel met veggie wokreepjes klaargemaakt ipv met kip en met Nestnoedels. Heerlijk !