Citroen ricotta taart

Een tijdje geleden kreeg ik bezoek en ik wilde nog ‘even snel’ een taartje bakken voor bij de koffie. Bij het inspecteren van mijn koelkast vond ik nog ricotta en een verdwaalde citroen. Nog geen uur later stond deze smeuïge citroen ricotta taart gebakken en al op tafel. Het was een groot succes en dan krijgen jullie natuurlijk het recept van me.

citroen-ricotta-cake-2

Wat je nodig hebt

  • 180 gr boter, kamertemperatuur
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr ricotta
  • rasp van 1 citroen
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 gr amandelmeel
  • om te serveren: poedersuiker

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten / Oven: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Gebruik hier een (hand)mixer voor.
  3. Klop nu een voor een de eieren erdoor. Roer eerst de ricotta los en klop daarna samen met de citroenrasp door het mengsel.
  4. Roer het bakpoeder, zout en amandelmeel door elkaar en meng daarna door de natte ingrediënten.
  5. Vet een taartvorm in en schep het beslag in de vorm.
  6. Bak de taart 30 minuten in de oven totdat de kern net gaar is, haal uit de oven en laat afkoelen.
  7. Bestrooi met poedersuiker voordat je gaat serveren.

Geniet van deze zalige taart en laat me zeker even weten wat je ervan vond!

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Citroen ricotta taart”

  1. Hoi. Hoe houd je de bovenkant van deze taart zo licht van kleur …. bij mij werd ie echt heel bruin

    1. Kan verschillende redenen hebben. Misschien heb jij ‘m hoger gezet dan ik of misschien is jouw oven net wat heter dan die van mij. Tip voor als je niet wilt dat iets te bruin wordt: laag in de oven zetten en tussentijds in de gaten houden. Als je vindt dat het te snel verkleurd, leg er dan een velletje alufolie losjes overheen. Was de taart wel lekker? Dat is natuurlijk het meest belangrijke 🙂

  2. Hallo Francesca, Het lijkt mij een heerlijke taart, vroeg me alleen af hoe groot de taartvorm moet zijn?

  3. Heb m gemaakt, heerlijk!
    Weet jij misschien of deze ook kan worden ingevroren?
    Dank!

  4. Hallo,

    Ik heb geen amandelmeel in huis. Kan ik daarvoor in de plaats ook gewoon meel gebruiken?

  5. Ik heb hem vanmiddag gemaakt en hij is echt heerlijk. Dank je wel voor het recept!

  6. Bij mij is de taart best vettig. Is er iets wat ik mis doe? Welke boter gebruik je? (Ik gebruikte patisserieboter)

  7. Vandaag de taart gegeten die ik gisteren heb gebakken. In één woord: vurrukkuluk! ❤️

  8. Super lekker, mijn amandelmeel was bijna op, ik heb dus ook 40gram kokosrasp gebruikt en om het niet te zoet te maken daarom wat extra citroen rasp. Jam jam jam 👍

Reacties zijn gesloten.