5 van 2 stemmen

Coldbrew ijsthee met aardbeien en munt

10 uur 10 minuten
Drankje
Zomer

Op warme dagen is ijsthee heerlijk verkoelend en een kan vol maak je heel makkelijk zelf. Er zijn wel meerdere manieren te bedenken, maar de meest bekende wijze is om een kop thee te zetten, deze te laten afkoelen en dan te mengen met ijsblokjes. Wat lekker is, maar ik …

Op warme dagen is ijsthee heerlijk verkoelend en een kan vol maak je heel makkelijk zelf. Er zijn wel meerdere manieren te bedenken, maar de meest bekende wijze is om een kop thee te zetten, deze te laten afkoelen en dan te mengen met ijsblokjes. Wat lekker is, maar ik vind de ijsthee dan soms wel een tikkeltje bitter worden. Mijn favoriete andere manier is dan ook om coldbrew ijsthee te maken.

coldbrew ijsthee met aardbeien en munt 3

Coldbrew ijsthee is echt kinderlijk eenvoudig. Sterker nog, mijn kind van 5 kan het ook ;-). Het enige wat je hoeft te doen is ’s avonds voordat je naar bed gaat een kan met water te vullen en daar een paar theezakjes in te hangen. Dit zet je afgedekt in de koelkast en dan neemt het water de smaak van de theeblaadjes op, koud gebrouwen dus. En lekker dat het is, zeker omdat we aan deze variant ook nog wat verse aardbeien en blaadjes munt toevoegen.

Het is wel belangrijk om kwalitatief goede thee te gebruiken en wij vinden thuis smaakjes met een vleugje fruit nog een tikkie lekkerder. Vaak voegen we ook nog vers fruit of kruiden toe, waardoor er extra zoetigheid en smaak in de ijsthee zit en je verder ook geen zoetstoffen nodig hebt.

coldbrew ijsthee met aardbeien en munt 4

Deze coldbrew ijsthee met aardbeien en munt is de favoriet van Zayne, yep die van 5, en ik deel het recept heel graag met jullie.

We hebben hier zelf de thee van Clipper voor gebruikt, die we altijd drinken thuis, en de ‘orange & turmeric infusion’ heeft gewonnen qua smaak. Maar ook de ‘breezy strawberry’ of de ‘breezy mango & ginger’ doen het goed. Ik hang zelf altijd theezakjes in het water, omdat ik dat minder gedoe vind. Losse thee kan uiteraard ook, maar die zou ik dan wel eerst in losse theezakjes scheppen, zodat je later niet hoeft te zeven. Ga dan uit van circa 10 gram losse thee per 1 liter water.

coldbrew ijsthee met aardbeien en munt 5

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 3 zakjes Orange & Turmeric Infusion thee van Clipper, maar je kunt uiteraard ook andere thee gebruiken
  • circa 15 verse aardbeien
  • 2 takjes verse munt, alleen de blaadjes

Aan de slag!

  • Schenk het water in een grote kan en hang de zakjes thee in het water. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.
  • De volgende ochtend haal je de zakjes uit de ijsthee. Verwijder daarna de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Voeg toe aan de ijsthee samen met de blaadjes munt en laat nog een paar uur staan.
  • Vul glazen met ijsblokjes, schenk de ijsthee erover en voeg ook nog wat aardbeien en blaadjes munt toe. Geniet van je coldbrew ijsthee!

Notities

  • Met dit recept maak je 1 liter ijsthee. Deze kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Bereiding: 10 minuten + een nachtje wachten
coldbrew ijsthee met aardbeien en munt 2

Recept: Francesca (& Zayne), Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)