5 van 1 stem

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

25 minuten
Nagerecht
Mediterraans

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs, …

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs, maar dan ook nog met limoenroom en munt. Perfect in al z’n eenvoud en een toetje waar je (bijna) iedereen blij mee maakt).

De aardbeien marineer ik sinaasappelrasp- en sap, vanille extract en een scheutje aardbeiensiroop. Maar als de aardbeien echt heel zoet zijn, kun je de siroop ook achterwege laten. En limoenroom is wat mij betreft een van de lekkerste bereidingen van opgeklopte room. Ik voeg een klein beetje poedersuiker toe voor een licht zoetje, maar het blijft subtiel. Vooral de limoensmaak overheerst en die kun je zo intens maken als je zelf wilt. Let wel op dat citrus je opgeklopte room kan laten schiften als je deze voorbereidt. Dus als je de slagroom eerder wilt kloppen en bewaren in de koelkast, voeg dan nog geen limoen toe. Voeg dit pas toe vlak voor het serveren (klop ‘m dan nog even door).

Meer desserts met aardbeien? Hier vind je al mijn inspiratie ervoor!

Ingrediënten

  • 250 gr verse aardbeien
  • 1 bio sinaasappel
  • 1 tl vanille extract
  • optioneel: 1 el aardbeiensiroop (zonder toegevoegde suikers)
  • 200 ml slagroom, koud!
  • 10 gr poedersuiker
  • 1 bio limoen
  • 4 bolle vanille ijs
  • 1 takje verse munt, blaadjes fijngehakt

Ook nodig

  • rasp
  • mixer

Aan de slag!

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Rasp de schil van de sinaaspappel en knijp daarna het sap eruit. Klop hier de 1 tl vanille extract en optioneel de 1 el aardbeiensiroop door.
  • Meng de aardbeien en marinade in een schaal, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om te marineren.
  • Schenk de koude slagroom in een kom en voeg de 10 gr poedersuiker en rasp van 1 limoen aan toe. Klop lobbig met een mixer. Voeg daarna wat druppels limoensap toe en klop verder, maar niet tot helemaal stijf. Je wilt ‘m nog een beetje vloeibaar houden. Ik hou van een aanwezige limoensmaak en voegde daarom 1 eetlepel sap toe.
  • Tip: Je kunt de room ook voorbereiden, maar voeg dan nog niet de limoen toe. Zie mijn intro hierboven voor meer informatie. Om ervoor te zorgen dat je room niet gaat schiften door het zuur, voeg je het pas op het einde toe en altijd met druppels (dus niet 1 eetlepel in één keer). En hoe vetter je slagroom is, hoe beter in balans de substantie zal zijn.
  • Pak 4 mooie ijscoupes of glazen bakjes en doe hier de bollen vanille ijs in. Garneer om en om met gemarineerde aardbeien en de limoenroom. Maak af met de fijngehakte munt en serveer direct.

Notities

  • Met dit recept maak je een dessert voor 4 personen.
  • Als je aardbeien echt goed zoet zijn, heb je in theorie geen aardbeiensiroop nodig.
  • Voorbereiding: 10 minuten (+ minimaal 1 uur wachten)
  • Bereiding: 15 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca