Cottage cheese ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een cottage cheese ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een zalig ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een taartje.

huttenkase-ontbijt-granola-fruit-2

Wat je nodig hebt voor 1 groot glas

– 4el granola (zelf maken: kijk dan hier voor het recept)
– 100 gr cottage cheese
– 1 of 2 eetlepels abrikozenjam of fruitspread
– handvol blauwe bessen
– ½ banaan

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

Pak een mooi glas en vullen maar! Eerst een laagje granola, daarop de helft van de cottage cheese en daarover abrikozenjam met blauwe bessen. Vervolgens weer een laag granola en cottage cheese. Aftoppen met plakjes banaan, een paar blauwe bessen en nog een beetje granola.

Tip: dit cottage cheese ontbijt kun je natuurlijk maken met alle soorten fruit en jam! Dus laat je vooral inspireren door dit recept en maak er je eigen combinatie van. Bijvoorbeeld in de herfst of winter met peer en kaneel. Of wat denk je van verse vijgen erdoor?

huttenkase-ontbijt-granola-fruit-3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Cottage cheese ontbijt met granola en fruit”

  1. Ook ik lees je blog regelmatig en geinet enorm van je recepten en suggesties.Je e-book (of een gewoon boek) wordt vast prachtig, de foto’s zijn in ieder geval veelbelovend.Groetjes, Hannah

  2. Ziet er héérlijk uit, Franceska, ga ik beslist maken. Zou er nog blijer van worden als je bin al je recepten de voedingswaarde erbij zou zetten, misschien een optie?