Cranberry compote

Cranberry compote is een van de makkelijkste dingen om te maken. Binnen 15 minuten ben je klaar en de varianten die je kant-en-klaar koopt, halen het in de verste verte niet bij de zelfgemaakte compote. Heerlijk bij rood vlees, kalkoen, varkensvlees en kaas. Zo vind ik bijvoorbeeld camembert en brie gecombineerd met cranberry compote helemaal het einde. Wat denk je bijvoorbeeld van dit hapje met brie en cranberry’s? Er is al een recept op de blog te vinden voor cranberry compote met amarene kersen en port. Vandaag krijgen jullie het recept voor een basis compote met een vleugje sinaasappel en kaneel. Makkelijk van tevoren te maken en je bewaart het in de koelkast tot gebruik.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 350gr verse cranberry’s
– rasp van 1/2 sinaasappel
– 3el rietsuiker
– 1 kaneelstokje
– 4el water
– peper
– zout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Doe de cranberry’s met de sinaasappelrasp, suiker, kaneelstokje en water in een medium pan. Breng aan de kook op medium vuur terwijl je af en toe roert. Zet daarna het vuur lager en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen. Wederom af en toe roeren. Als alle cranberry’s zacht zijn geworden is de compote klaar. Voeg eventueel nog een extra eetlepel water toe als het te droog dreigt te worden.

Haal het kaneelstokje eruit en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Cranberry compote_1

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Cranberry compote”

  1. Ik denk dat die ‘- peper’ er gewoon onder moet staan. Dus:
   – 4 el water
   – peper
   – zout

   Niet zo moeilijk om te bedenken toch, haha.

 1. prima recept Francesca, met sinaasappelsap (of clementines) erbij nog lekkerder

 2. Top recept, veel lekkerder dan het standaard recept met alleen suiker. Dit is een blijver.

Reacties zijn gesloten.