Nog geen beoordelingen

Cranberryjam met wortel en kardemom

15 minuten
Ontbijt
Smeersel

Ik heb niet heel veel nodig tijdens het kerstontbijt. Geef me een cappuccino, vers sapje, knapperig brood, gezouten boter en echt lekkere jam en ik ben al helemaal blij. Vooral als je me laat ontbijten met deze cranberryjam met wortel en kardemom. Een geweldige jam voor de kerstdagen en daarna. …

Ik heb niet heel veel nodig tijdens het kerstontbijt. Geef me een cappuccino, vers sapje, knapperig brood, gezouten boter en echt lekkere jam en ik ben al helemaal blij. Vooral als je me laat ontbijten met deze cranberryjam met wortel en kardemom. Een geweldige jam voor de kerstdagen en daarna.

Roer bijvoorbeeld eens een lepeltje door je yoghurt of havermoutpap in de ochtend, smeer je wentelteefjes ermee in of gebruik de jam voor deze broodpudding van kerststol. Dat potje gaat wel leeg, beloofd!

Ingrediënten

  • 300 gr verse cranberry’s
  • 50 gr wortel, fijngehakt
  • 350 gr suiker
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • ½ tl kardemom

Aan de slag!

  • De cranberryjam kun je volledig voorbereiden en in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
  • Meng alle ingrediënten in een pannetje met 1 el water. Verhit 10 minuten op middelhoog vuur tot alle cranberry’s zijn gebarsten, roer regelmatig.
  • Schep over in een goed schoongemaakt (of gesteriliseerd) glazen potje, sluit goed af en zet op z’n kop om af te koelen. Daarna kun je het potje in de voorraadkast of bewaren tot gebruik. Eenmaal aangebroken bewaar je het potje in de koelkast.

Notities

  • Met dit recept maak je 1 vol potje.
  • Bereiding: 15 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca