Cranberryjam met wortel en kardemom

Ik heb niet heel veel nodig tijdens het kerstontbijt. Geef me een cappuccino, vers sapje, knapperig brood, gezouten boter en echt lekkere jam en ik ben al helemaal blij. Vooral als je me laat ontbijten met deze cranberryjam met wortel en kardemom. Een geweldige jam voor de kerstdagen en daarna.

Roer bijvoorbeeld eens een lepeltje door je yoghurt of havermoutpap in de ochtend, smeer je wentelteefjes ermee in of gebruik de jam voor deze broodpudding van kerststol. Dat potje gaat wel leeg, beloofd!

Wat je nodig hebt voor 1 potje vol

  • 300 gr verse cranberry’s
  • 50 gr wortel, fijngehakt
  • 350 gr suiker
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • ½ tl kardemom

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten

De cranberryjam kun je volledig voorbereiden en in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.

  1. Meng alle ingrediënten in een pannetje met 1 el water. Verhit 10 minuten op middelhoog vuur tot alle cranberry’s zijn gebarsten, roer regelmatig.
  2. Schep over in een goed schoongemaakt (of gesteriliseerd) glazen potje, sluit goed af en zet op z’n kop om af te koelen. Daarna kun je het potje in de voorraadkast of bewaren tot gebruik. Eenmaal aangebroken bewaar je het potje in de koelkast.

Recept & fotografie: Francesca

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *