Crostini met camembert en cranberrycompote

Cranberrycompote is voor mij onlosmakelijk verbonden met Kerst en ik gebruik het overal voor. Van ontbijt t/m diner en ook voor hapjes. Zoals deze crostini met camembert en cranberrycompote bijvoorbeeld. Je kunt het bijna geen recept noemen, zo makkelijk zijn ze om te maken. Maar dat is juist fijn, vooral tijdens de kerstdagen. Zeker als je veel mensen op bezoek hebt, kun je niet genoeg makkelijke hapjes in je kerstrepertoire hebben zitten. Hier gaan je gasten van smullen, beloofd!

Wat je nodig hebt voor 12 stuks

 • 12 sneetjes (afbak) ciabattabrood
 • olijfolie extra vergine
 • ½ teentje knoflook
 • 12 dunne plakjes camembert
 • cranberrycompote (kijk hier voor het recept)
 • zwarte peper
 • 1 takje tijm, blaadjes fijngehakt

Tip: in plaats van cranberrycompote kun je ook heel goed deze cranberryjam gebruiken.

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 8 minuten

Voorbereiden: De cranberrycompote kun je drie dagen eerder al maken en in een goed afgesloten potje in de koelkast bewaren.

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 2. Smeer de sneetjes ciabattabrood licht in met olijfolie en het halve teentje knoflook. Leg op ieder sneetje een plakje camembert en leg ze daarna op het bakblik. Zet 8 minuten in de oven.
 3. Haal uit de oven en leg ze op een schaal. Garneer iedere crostini met een lepeltje cranberrycompote, snufje peper en wat fijngehakte tijm. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden. Cranberry en cranberrycompote is voor mij onlosmakelijk verbonden met Kerst en ik gebruik het overal voor. Van kerstontbijt tot kerstdiner en ook voor borrelhapjes met Kerst. Zoals deze crostini met camembert en cranberrycompote. Een super simpel en snel hapje dat ideaal is voor de borrelplank. Een feestelijk borrelhapje. Lees het recept op mijn website francescakookt.nl #francescakookt

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Crostini met camembert en cranberrycompote”

 1. Als de Ciabatta al gebakken is, moet ik dat de bereidingstijd in de oven aanpassen?

Reacties zijn gesloten.