Crostini’s met Boursin, nectarine en garnalen

Samenwerking – Oh, wat ben ik aan het genieten van onze nieuwe buitenkeuken en het heerlijke buiten koken, borrelen en eten! Wat mij betreft houden we het buitenleven vol tot ver in de herfst en maken we optimaal gebruik van de momenten in onze tuin. Toen de buitenkeuken net was ingericht, maakte ik er gelijk een borrelhapje in. Om te vieren dat ‘ie klaar was natuurlijk! Dat werden deze crostini’s met Boursin, nectarine, garnalen en verse kruiden. Wat een feestje werd het, we hebben ervan gesmuld. En ze waren ook nog eens heel snel klaar. Dubbel feest dus.

Heerlijk voor je borrelhapjes: Boursin Zacht & Romig

Ik ben dol op Boursin, altijd al geweest. Vroeger als kind werd ik gelukkig als mijn moeder de toastjes met Boursin op tafel zette en later, als groot kind, begon ik ermee te koken. Laten we eerlijk wezen, wie heeft er nou nog nooit een pasta met Boursin gemaakt? Denk bijna iedereen wel, omdat het direct veel smaak geeft aan je pasta en je het heel goed kunt combineren met gevogelte, vis en heel veel groenten. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee, er staan al meerdere lekkere recepten op mijn blog.

Tot voor kort gebruikte ik altijd de originele Boursin, want ik had er geen weet van dat er nu ook een zachte en romige variant is. Met de welbekende knoflook- en fijne kruidensmaak die je gewend bent, maar dan luchtig en makkelijk smeerbaar. En dat is dus weer heel makkelijk voor al je borrelhapjes. Wat ik ook heel fijn vind is dat het bakje hersluitbaar is, waardoor je het weer makkelijk in de koelkast kunt zetten na gebruik. Boursin vroeg aan mij of ik er een lekker hapje mee wilde maken en dat zijn deze crostini’s met Boursin, nectarine en garnalen geworden. Vandaag krijgen jullie van mij het recept!

Wat je nodig hebt voor 12 crostini’s

  • 1 afbakstokbrood
  • olijfolie extra vergine
  • 3 nectarines
  • bakolijfolie
  • 12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 verpakking Boursin Zacht & Romig
  • 5 gr verse bieslook, fijngehakt
  • 5 gr verse dille, fijngehaktTip: Als je een groot stokbrood hebt, dan snijd je deze in 16 sneetjes. Zorg dan ook dat je 16 garnalen gebruikt.

Wat je gaat doen voor de crostini’s met Boursin

Bereiding: 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd het afbakstokbrood in 12 sneetjes en leg deze op het bakpapier. Besprenkel licht met olijfolie en zet het bakblik voor 10 minuten in de oven.
  2. Halveer de nectarines en verwijder de pitten.
  3. Verhit een grillpan en vet licht in met bakolijfolie. Vet de snijkanten van de nectarines ook licht in. Leg de nectarines met de snijkanten naar beneden in de pan en grill ze tot ze mooie bruine grillstrepen krijgen. Haal daarna uit de pan en snijd iedere helft in 4 partjes.
  4. Bestrooi de garnalen met zout en peper en grill ze een paar minuten in de grillpan tot ze roze zijn en net gaar. Schep daarna uit de pan.
  5. Besmeer iedere crostini royaal met Boursin Zacht & Romig en beleg daarna met partjes nectarine en een grote garnaal.
  6. Leg de crostini’s met Boursin op een mooie schaal en bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden. Serveer direct.

Heel veel borrelplezier met deze zalige crostini’s!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Deze crostini’s met Boursin, nectarine, garnalen en verse kruiden zijn echt een feestje om te eten. Perfect als makkelijk borrelhapje tijdens verjaardagen of feestdagen. Ook leuk om te serveren als tapas hapjes of bij de borrelplank. Lees het hapjes recept op mijn website Francesca Kookt! | vis recepten | tapas recepten | crostini recepten | borrel recepten | bruschetta recepten | stokbrood | voorgerecht recepten

Recept & fotografie: Francesca

Dit is een samenwerking met Boursin. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca