Curry met groene asperges, doperwten en vega kip

Deze heerlijke curry met groene asperges, doperwten en vega kip is niet alleen vegetarisch en zit bomvol groenten, hij is ook nog eens mild van smaak (een keer zonder peper) en makkelijk om te maken. Ik voegde naast specerijen zoals korianderpoeder, kardemom en kurkuma ook veel verse kruiden toe. De koriander, basilicum en munt maken de smaak helemaal af.

Wil je liever gewone kip gebruiken in plaats van vega kip dan kan dat natuurlijk. Kies dan voor kippendijen, omdat die lekker mals zijn voor in een curry. Of laat de vega kip er helemaal uit, dat kan ook prima omdat er al kikkererwten in het recept zitten. En die zijn van zichzelf al een bron van plantaardige eiwitten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, geschild en fijngehakt
  • zout
  • 1 bos (circa 350 gr) groene asperges, stugge onderkanten verwijderd en daarna in schuine plakjes gesneden. Houd de kopjes intact.
  • 200 gr wortel, geschild en in dunne plakjes
  • 1 bakje (circa 160 gr) vegetarische kipstukjes, in kleinere stukjes gesneden
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 blik (circa 400 gr) kokosmelk
  • 200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr doperwten, vers of diepvries
  • 10 gr verse koriander, fijngehakt
  • 10 gr basilicum, blaadjes fijngehakt
  • 10 gr munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 limoen (overgebleven partjes kun je erbij serveren)
  • zwarte peper
  • 3 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • serveer erbij: witte of zilverliesrijst

Wat je gaat doen voor de curry met groene asperges

Bereiding: 45 minuten

  1. Verhit een hapjes- of braadpan met 2 eetlepels plantaardige olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor een paar minuten met een snuf zout.
  2. Voeg de asperges, wortel, vega kip en specerijen toe en roerbak 5 minuten.
  3. Schenk de kokosmelk in de pan en roer de kikkererwten erdoor samen met nog een snufje zout. Laat 15 minuten pruttelen.
  4. Roer de doperwten erdoor samen met driekwart van de fijngehakte kruiden en het sap van een ½ limoen. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Tip: Als je verse doperwten gebruikt dan moeten ze misschien iets langer gegaard worden, circa 8 minuten. Of kook ze even voor.

  1. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en limoensap.
  2. Serveer de curry met groene asperges met rijst en garneer met overgebleven kruiden, lente-ui en partjes limoen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Curry met groene asperges, doperwten en vega kip - Francesca Kookt

Recept & fotografie: Francesca

Meer curry recepten? Kijk dan ook eens hier.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Curry met groene asperges, doperwten en vega kip”

  1. Hoi Francesca, we hebben net gesmuld van de curry. Wij zijn niet zo van het vegatarische, dus ik heb er kippedij ingedaan. En kikkererwten vind ik echt niet lekker, dus die hebben we eruit gelaten. Maar we vonden het heerlijk.

Reacties zijn gesloten.