5 van 1 stem

Curry met groene asperges, doperwten en vega kip

45 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Deze heerlijke curry met groene asperges, doperwten en vega kip is niet alleen vegetarisch en zit bomvol groenten, hij is ook nog eens mild van smaak (een keer zonder peper) en makkelijk om te maken. Ik voegde naast specerijen zoals korianderpoeder, kardemom en kurkuma ook veel verse kruiden toe. De …

Deze heerlijke curry met groene asperges, doperwten en vega kip is niet alleen vegetarisch en zit bomvol groenten, hij is ook nog eens mild van smaak (een keer zonder peper) en makkelijk om te maken. Ik voegde naast specerijen zoals korianderpoeder, kardemom en kurkuma ook veel verse kruiden toe. De koriander, basilicum en munt maken de smaak helemaal af.

Wil je liever gewone kip gebruiken in plaats van vega kip dan kan dat natuurlijk. Kies dan voor kippendijen, omdat die lekker mals zijn voor in een curry. Of laat de vega kip er helemaal uit, dat kan ook prima omdat er al kikkererwten in het recept zitten. En die zijn van zichzelf al een bron van plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

  • plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, geschild en fijngehakt
  • zout
  • 1 bos (circa 350 gr) groene asperges, stugge onderkanten verwijderd en daarna in schuine plakjes gesneden. Houd de kopjes intact.
  • 200 gr wortel, geschild en in dunne plakjes
  • 1 bakje (circa 160 gr) vegetarische kipstukjes, in kleinere stukjes gesneden
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 blik (circa 400 gr) kokosmelk
  • 200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr doperwten, vers of diepvries
  • 10 gr verse koriander, fijngehakt
  • 10 gr basilicum, blaadjes fijngehakt
  • 10 gr munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 limoen, overgebleven partjes kun je erbij serveren
  • zwarte peper
  • 3 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • serveer erbij: witte of zilverliesrijst

Aan de slag!

  • Verhit een hapjes- of braadpan met 2 eetlepels plantaardige olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor een paar minuten met een snuf zout.
  • Voeg de asperges, wortel, vega kip en specerijen toe en roerbak 5 minuten.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en roer de kikkererwten erdoor samen met nog een snufje zout. Laat 15 minuten pruttelen.
  • Roer de doperwten erdoor samen met driekwart van de fijngehakte kruiden en het sap van een ½ limoen. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Tip: Als je verse doperwten gebruikt dan moeten ze misschien iets langer gegaard worden, circa 8 minuten. Of kook ze even voor.
  • Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en limoensap.
  • Serveer de curry met groene asperges met rijst en garneer met overgebleven kruiden, lente-ui en partjes limoen.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 45 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca