Zelfgemaakte kapsalon

Het is geen geheim dat ik gek ben op een kapsalon. En ik heb er ook geen enkel probleem mee om het af en toe te bestellen na een hele drukke dag werken. Maar zelfgemaakt is toch echt veel lekkerder.  Ik heb op mijn blog al een keer het recept …

Het is geen geheim dat ik gek ben op een kapsalon. En ik heb er ook geen enkel probleem mee om het af en toe te bestellen na een hele drukke dag werken. Maar zelfgemaakt is toch echt veel lekkerder. 

Ik heb op mijn blog al een keer het recept voor een culi versie van de kapsalon geplaatst. Een heerlijke versie, maar niet heel voordelig door het type ingredienten wat ik daarvoor had gekozen. Dus toen ik mijn weekmenu voor de 5 dagen voor 5 euro aan het maken was, stond de kapsalon er direct op!

En ook de budgetversie is bijzonder goed geslaagd. Gemakkelijk om te maken, kruidig van smaak en toch ook fris door de ijsbergsla en tomaten. In totaal was ik 4,95 kwijt voor het volledige gerecht. De kaas en de champignons heb ik eenmalig gekocht en gebruik ik in totaal voor 3 gerechten waardoor de kostprijs voor dit gerecht laag blijft. De uien die ik gebruikt heb waren over van de pizza’s en waren al betaald uit het budget van dag 2. 

Tijdens de voorbereiding had ik alleen niet stilgestaan bij de knoflooksaus, en die hoort er eigenlijk wel bij. Als ik nog een zelfgemaakte knoflooksaus erbij had willen hebben dan waren de champignons gesneuveld. Voor 50 cent lukt het wel om zelf een sausje te maken. De lams shoarma heb ik bij onze Turkse slager gehaald. Naast de goede kwaliteit vlees is het ook gelijk gekruid en zit er zelfs rode paprika doorheen.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen

– 500gr aardappels
– 1 teentje knoflook, ongepeld
– 1 ui
– 250gr lams shoarma
– 1/2 bakje champignons
– 1/2 zakje geraspte belegen kaas
– 1/2 ijsbergsla
– 2 tomaten
– zonnebloemolie
– zout

Wat je gaat doen
Schil de aardappels met een dunschiller en snijd ze in frietjes. Kneus het teentje knoflook met een mes. Bak de frietjes samen met de knoflook bruin en knapperig op de manier waarop je het liefst friet bakt. Dit kan in de frituurpan of gewoon in een pan. Kijk hier voor een recept voor als je geen frituurpan hebt. Laat de friet uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg de shoarma toe en bak deze in een minuut of 8 krokant. Doe de champignons erbij en bak deze nog een minuutje mee.

Neem een ovenschaal en schep onderop de friet. Daarover schep je het shoarma mengsel. Strooi er rijkelijk kaas over en zet dan een minuut of 15 in de oven totdat de kaaslaag helemaal gesmolten is en bruin wordt. 

 Was in de tussentijd de ijsbergsla en hak deze fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Strooi als laatste de sla en tomaat erover en de kapsalon is klaar om te serveren. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus erbij.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)