In de test: Margarine, boter en Lurpak

Sponsored – In het land van de ‘smeerbare vetten’ is het aanbod gigantisch. Wat smeer je nou precies op je brood en wat is lekker. Ik vond het tijd worden voor de grote boter versus margarine test toen Lurpak aan mij vroeg of ik iets wilde schrijven over hun smeerbare …

Sponsored – In het land van de ‘smeerbare vetten’ is het aanbod gigantisch. Wat smeer je nou precies op je brood en wat is lekker. Ik vond het tijd worden voor de grote boter versus margarine test toen Lurpak aan mij vroeg of ik iets wilde schrijven over hun smeerbare product.

in-de-test-margarine-boter-lurpak-1

Voor het geval je Lurpak (nog) niet kent: deze Deense boter in de wikkel, die al meer dan 100 jaar op traditionele wijze wordt geproduceerd, vind je ook in het koelschap van de supermarkt. Daarnaast hebben ze ook Lurpak Smeerbaar, in de rode en blauwe kuipjes, met of zonder zout en makkelijk smeerbaar. Ook als je het kuipje uit je koelkast haalt.

lurpak-smeerbaar

Het is een combinatie van boter en plantaardige olie, net wat lichter en frisser dan de boter van de Hollandse koe. Ik wilde uit de test halen wat er dan precies anders aan is. Wat betreft samenstelling, productie en smaak.

De ‘grote’ test heb ik uitgevoerd met mijn ‘grote’ vriend Tinus. Qua smaakpapillen zitten we altijd wel op een lijn. De kleuter mocht assisteren. En ook een beetje proeven.

in-de-test-margarine-boter-lurpak-3

Benieuwd naar de uitkomst van onze test? Check dan snel het filmpje!

Dit is een samenwerking met Lurpak. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)