In de test: Margarine, boter en Lurpak

Sponsored – In het land van de ‘smeerbare vetten’ is het aanbod gigantisch. Wat smeer je nou precies op je brood en wat is lekker. Ik vond het tijd worden voor de grote boter versus margarine test toen Lurpak aan mij vroeg of ik iets wilde schrijven over hun smeerbare product.

in-de-test-margarine-boter-lurpak-1

Voor het geval je Lurpak (nog) niet kent: deze Deense boter in de wikkel, die al meer dan 100 jaar op traditionele wijze wordt geproduceerd, vind je ook in het koelschap van de supermarkt. Daarnaast hebben ze ook Lurpak Smeerbaar, in de rode en blauwe kuipjes, met of zonder zout en makkelijk smeerbaar. Ook als je het kuipje uit je koelkast haalt.

lurpak-smeerbaar

Het is een combinatie van boter en plantaardige olie, net wat lichter en frisser dan de boter van de Hollandse koe. Ik wilde uit de test halen wat er dan precies anders aan is. Wat betreft samenstelling, productie en smaak.

De ‘grote’ test heb ik uitgevoerd met mijn ‘grote’ vriend Tinus. Qua smaakpapillen zitten we altijd wel op een lijn. De kleuter mocht assisteren. En ook een beetje proeven.

in-de-test-margarine-boter-lurpak-3

Benieuwd naar de uitkomst van onze test? Check dan snel het filmpje!

Dit is een samenwerking met Lurpak. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “In de test: Margarine, boter en Lurpak”

  1. Ik vond je artikel: ‘Gerommel met boter’ heel verhelderend. Ik snap nu dus niet zo goed waarom je dan mee doet met een reclame voor een botermerk dat ook margarine met ‘echte’ boter mengt. Wat is hier zo anders aan dat dit wel kan?

    1. Hi A.,

      Dan moet je me even helpen, met welk botermerk werk ik samen dat margarine met boter mengt? Lurpak mengt namelijk geen boter met margarine. Ze mengen in de smeerbare variant wel hun echte boter met een beetje raapzaadolie om het beter smeerbaar te maken. Maar dat is geen margarine en ook geen gerommel 🙂

      Groetjes, Francesca