Doperwten met venkel en citroen

Ik ben dol op frisse bijgerechten in dit seizoen. Vooral doperwten zijn favoriet, alhoewel je de erwtjes gelukkig het hele jaar kunt eten aangezien de ingevroren het ook prima doen. En omdat ze direct van het land worden ingevroren blijven alle voedingsstoffen bewaard. Dit bijgerechtje met doperwten en venkel is …

Ik ben dol op frisse bijgerechten in dit seizoen. Vooral doperwten zijn favoriet, alhoewel je de erwtjes gelukkig het hele jaar kunt eten aangezien de ingevroren het ook prima doen. En omdat ze direct van het land worden ingevroren blijven alle voedingsstoffen bewaard. Dit bijgerechtje met doperwten en venkel is zo gemaakt en is een heerlijke begeleider bij zowel gegrild vlees als vis.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 150gr doperwten
– 1 venkel
– 150gr veldsla
– olijfolie
– witte wijn- of witte balsamicoazijn
– 1el vers citroensap
– peper
– zout

doperwten-venkel-citroen-2

Wat je gaat doen

Bij verse doperwten blancheer je ze eerst een paar minuten in kokend water, spoel ze daarna af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Bij doperwten uit de diepvries spoel je ze af onder heet water en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd het groen van de venkel en bewaar deze voor later. Haal de buitenste schil van de venkel en snijd de onderkant eraf. Rasp de venkel fijn. Meng de doperwten met de venkel in een bakje. Meng in een kommetje 4el olijfolie en 1 el azijn en klop dit tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de doperwten en venkel en laat 15 minuten marineren.

Om te serveren pak je 4 kommetjes. Doe een pluk veldsla in alle kommetjes en verdeel hier het doperwten-venkel mengsel over. Rasp er eventueel nog een beetje citroenschil boven en serveren maar.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)