Dorade met spinazie en noedels in eigen bouillon

Het werd tijd voor een recept met dorade. Een heerlijk visje met een stevige, volle smaak. Die je makkelijk kunt bereiden. Gegrild, gebakken, onder een zoutkorst of gestoofd. Je koopt ze in z’n geheel bij de visboer en dan vraag je of ze even de ingewanden voor je willen verwijderen. Daarna is de ‘sky the limit’. Nou stond ik dus van de week bij de visboer, kocht 2 dorades (de grise, je hebt ook de rose) en had geen idee wat ik ermee ging doen. Ik besloot het mezelf makkelijk te maken en bereidde de vis heel simpel in de oven. Gestoofd en met het vocht maakte ik een bouillon. En noedels zijn lekker in bouillon, zo was het recept geboren. Het eindresultaat werd gekeurd door mijn mannen die hun bordje tot op de laatste kruimel hebben leeggegeten. Dan mag ik wel zeggen dat het een aanrader is.

Vis met dorade, spinazie en noedels_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200ml water
– 6 teentjes knoflook
– 1 stuk gember van 2cm
– 2 limoenblaadjes (kun je er ook uitlaten, ik had ze toevallig nog in de vriezer liggen)
– 1/2tl korianderzaad
– 1 citroen
– 2 dorades (1 flinke dorade per 2 personen is prima te doen)
– olijfolie
– witte peper
– zeezout
– 300gr (udon) noedels
– 1 sjalot
– 400gr spinazie
– vissaus

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ovenschaal waar de dorades goed inpassen en schenk hier het water in. Halveer 4 knoflookteentjes en de gember en doe deze in het water samen met de limoenblaadjes en korianderzaad. Snijd de citroen doormidden en knijp wat sap in het water. Leg de dorades in de ovenschaal en smeer een laagje olijfolie op de huid. Bestrooi met peper, zout en rasp wat citroenschil erover. Zet de schaal in de oven voor 12-15 minuten.

In de tussentijd kook je de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de sjalot en 2 knoflookteentjes en fruit deze in een wok of grote hapjespan in een eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie toe met een klein snufje zout en roerbak deze op hoog vuur totdat het net gaat slinken. Zet daarna het vuur uit.

Haal de vis uit de ovenschaal en houd ‘m warm. Het vocht schenk je in een steelpannetje (met alle overige ingredienten erbij). Schenk er 2 eetlepels vissaus bij en nog een scheutje water. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng verder op smaak met citroensap en vissaus. Zeef daarna tot een heldere bouillon.

Om te serveren gebruik je diepe borden. Schep hier wat noedels in en een bergje spinazie. Schenk hier warme bouillon over en leg daarop de dorade. Nog een beetje citroenrasp erover en daarna gelijk serveren.

Vis met dorade, spinazie en noedels_1

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *