Eten bij DenC tijdens de Nationale Restaurant Week

Van 29 september tot en met 9 oktober vindt de Nationale Restaurant Week weer plaats. Je kunt in die periode kennis maken met de toprestaurants van Nederland. Zij serveren namelijk dezelfde kwaliteit, maar voor een toegankelijke prijs. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om ook eens die restaurants te …

Van 29 september tot en met 9 oktober vindt de Nationale Restaurant Week weer plaats. Je kunt in die periode kennis maken met de toprestaurants van Nederland. Zij serveren namelijk dezelfde kwaliteit, maar voor een toegankelijke prijs. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om ook eens die restaurants te kunnen bezoeken en is het voor gastronomische liefhebbers een extra gelegenheid om weer eens een nieuw restaurant te bezoeken, iets wat Francesca en ik graag doen!

In vrijwel alle regio’s in Nederland zijn er restaurants die meedoen aan de restaurantweek. Denk aan het 2-sterren FG restaurant in regio Rotterdam of sterbezitter Niven in Rijswijk waar wij groot fan van zijn. Uit diezelfde regio doet ook Tante Kee mee, die we eerder al hebben getipt. In regio Amsterdam zijn er natuurlijk ook vele opties. Bijvoorbeeld Jamie van Heije restaurant waar we al eens een review over schreven en dat geldt ook voor Hoofdstad Brasserie.

Ik noem nu vooral de wat bekendere restaurants, maar het is ook erg leuk om restaurants die je nog niet kent te gaan ontdekken. Zo ging ik onlangs eten bij restaurant DenC in Amsterdam om het restaurantweekmenu alvast voor te proeven. Hier was ik nog niet eerder geweest en ik was zeer benieuwd. De eigenaren van het restaurant, Emmalou Cunningham (gastvrouw) en haar man Johan Dik (chefkok) waren eerder eigenaar van een restaurant in de Achterhoek en openden daarna DenC in Amsterdam nabij het Rembrandtplein. Het wild en de invloeden vanuit de Achterhoek namen ze mee en dat is terug te zien in de huiselijke en warme uitstraling van het restaurant en de menukaart. Complimenten trouwens voor de zeer comfortabele stoelen, daarmee scoor je bij mij al de eerste pluspunten.

eten_bij_denc_tijdens_de_nationale_restaurantweek_3

We kregen hetzelfde viergangenmenu geserveerd als tijdens de Restaurantweek (alleen het voorgerecht kan misschien nog veranderen) met nog een aantal verrassingen vooraf. Daarover zal ik niet te veel zeggen, want dan is het natuurlijk geen verrassing meer. We besloten om een wijnarrangement erbij te nemen en de gekozen wijnen sloten naadloos aan bij de gerechten. Met heldere uitleg bij iedere gang. De service was trouwens de hele avond zeer goed, we voelden ons thuis.

eten_bij_denc_tijdens_de_nationale_restaurantweek_1

Dan natuurlijk het eten. Het voorgerecht van octopus, gebakken dorade en kruidenvinaigrette was meer dan een goede start. Blijkbaar heb ik in mijn leven nog nooit eerder op de juiste wijze octopus gegeten en heb ik nu eindelijk een goed referentiekader voor de toekomst. Want als ik het goed begrepen heb van Francesca hoort octopus niet als rubber, maar zo mals als bij DenC te smaken. Het tussengerecht was een een typisch wildgerecht met konijn, groene kool en gebrande aubergine. En als hoofdgerecht werd filet en bout van wilde eend geserveerd met jus van steranijs.

eten_bij_denc_tijdens_de_nationale_restaurantweek_2

Zowel de konijn als eend waren perfect gegaard en goed op smaak. Ons dessert bestond uit chocolade en sorbetijs van kumquats. Qua presentatie wellicht wat over de top, maar de smaak was goed.

eten_bij_denc_tijdens_de_nationale_restaurantweek_5

Mocht je nu denken “Ik ben absoluut geen wildliefhebber, dus dit is geen restaurant voor mij.”, ik bezocht het restaurant samen met mijn zus die hier ook absoluut niet van houd en voor haar serveerden ze een aantal zalige gerechten met vis.

Wat mij betreft is restaurant DenC zeker de moeite waard om te bezoeken en is de Nationale Restaurant Week daar een ultieme gelegenheid voor. Aangezien je tijdens de week dit menu met wild geserveerd krijgt behoort DenC tot de zogenaamde ‘signature dish restaurants’ waarvoor een klein supplement wordt gevraagd. Natuurlijk zijn er tal van andere restaurantopties in Nederland, maar liefst 500 om precies te zijn! Die vind je allemaal op de website en daar kun je ook gelijk reserveren.

Namens de Nationale Restaurant Week mochten we een restaurant kiezen om te testen, we hebben er door enthousiasme zelf voor gekozen om erover te schrijven. Lees hier onze disclaimer. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)