Eton mess met chocolade en rood fruit

Hoe is het mogelijk dat ik in de 2,5 jaar dat ik blog nog nooit een eton mess recept op mijn blog heb geplaatst? Ik heb echt geen idee, laten we het er maar op houden dat ik teveel heerlijke dingen wil maken en te weinig tijd heb. Vandaag gaat …

Hoe is het mogelijk dat ik in de 2,5 jaar dat ik blog nog nooit een eton mess recept op mijn blog heb geplaatst? Ik heb echt geen idee, laten we het er maar op houden dat ik teveel heerlijke dingen wil maken en te weinig tijd heb. Vandaag gaat het gebeuren, ik heb een geweldige eton mess voor jullie, geinspireerd door een recept van Donna Hay uit het boek Simple Dinners. Aan die eton mess is trouwens niets simpels, die kan je met opgeheven hoofd serveren tijdens een diner thuis. Ik heb ‘m uitgetest bij zo’n 8 vrienden tijdens een etentje en iedereen was enthousiast.

Wat je nodig hebt voor 6 personen

– 100gr pure chocolade
– 60ml slagroom
– 1tl vanille essence
– 200ml slagroom
– 6 butter lemon cookies van het merk Handmade (kijk hier voor verkoopadressen, in ieder geval bij Jumbo en Albert Heijn)
– 6 meringues (je kunt ze kant-en-klaar kopen of je maakt ze zelf, het basisrecept (zonder rum) vind je in deze blog)
– 150gr rood fruit (kijk wat er te koop is en wat je zelf lekker vindt)

Eton mess met chocolade en rood fruit_2

Wat je gaat doen

Hak de chocolade in stukken en doe deze samen met 60ml slagroom en de vanille essence in een steelpannetje. Laat de chocolade op zacht vuur langzaam smelten terwijl je af en toe roert. Als de chocolade helemaal gesmolten en een gladde massa is, haal je de pan van het vuur. Laat afkoelen. Dit kun je ook voorbereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren (daarna wel weer even vloeibaar maken).

Vlak voordat je gaat serveren klop je de slagroom lobbig (niet helemaal stijf). Zet 6 mooie glazen neer en het rommeltje kan beginnen. Begin met een butter lemon cookie die je verkruimelt op de bodem. Leg hier wat rode vruchten op en een lepeltje slagroom. Verkruimel de meringue grof en strooi die over de slagroom. Daarop komen weer een paar vruchtjes en een lepeltje slagroom. Eindig met een royale scheut van de chocoladesaus. Serveer direct.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)