5 van 2 stemmen

Fajita’s met aubergine, bimi en salsa

35 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – De lekkerste vega fajita’s maak je met…aubergine! Jawel, dit is een van mijn favoriete groenten voor in een fajita. Want als je de aubergine in dikke repen snijdt en deze daarna roostert in de oven, houden ze een vlezige structuur. In combinatie met de fajita specerijen van Santa …

Samenwerking – De lekkerste vega fajita’s maak je met…aubergine! Jawel, dit is een van mijn favoriete groenten voor in een fajita. Want als je de aubergine in dikke repen snijdt en deze daarna roostert in de oven, houden ze een vlezige structuur. In combinatie met de fajita specerijen van Santa Maria geef je ze ook nog eens knetterveel smaak. Wat ook nog eens zonder toegevoegd zout en suiker kan, want deze variant vind je ook in de supermarkt, te herkennen aan de blauwe band op de verpakking. Kom, we gaan fajita’s maken!

Meer Tex Mex inspiratie vind je hier.

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in dikke repen
  • 1 zakje Santa Maria fajita seasoning mix
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 200 gr bimi
  • 1 flinke ui, in dunne halve maantjes
  • 125 gr zure room
  • zwarte peper
  • 1 pak Santa Maria Tortilla’s naar keuze (Corn & Wheat of de Medium Original zijn mijn favorieten)
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 1 el fijngehakte koriander of platte peterselie
  • 1 stengel lente-ui, in dunne ringetjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Bewaar 1 el van de fajita specerijen en meng de rest met 4 el olijfolie en 1 el citroensap. Smeer de repen aubergine helemaal in met deze kruidenpasta. Leg ze naast elkaar op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
  • Halveer dikke stengels bimi eventueel en meng ze in een kom met olijfolie en een snuf zout. Leg ze na 20 minuten op de aubergine in de oven en bak nog 10 minuten mee.
  • Bak ondertussen de ui in een hapjespan op middelhoog vuur. In een scheut olijfolie met de overgebleven eetlepel fajita specerijenpasta. Als de ui mooi bruin wordt, blus je af met een kneepje citroensap.
  • Klop de zure room los met de rasp van een ½ citroen en wat zwarte peper.
  • Bak de tortilla’s kort, om en om, in een hete koekenpan. Beleg ze daarna met het aubergine/bimi mengsel en garneer met de zure room, wat lepeltjes salsa en wat fijngehakte koriander en lente-ui.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Salsa over? Geen probleem, sluit het potje af en dan kun je het nog weken bewaren in de koelkast.
  • Tortilla’s over? Ook geen probleem, die kun je namelijk perfect invriezen.
  • Bereiding: 35 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: JoorKitchen

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)