Feestelijke borrelplank voor kinderen

Eindeloos genieten van elkaar en eten. Dat is kort samengevat wel een goede omschrijving van de feestdagen hier in huize Kookt. We beginnen de dagen vaker wel dan niet met een uitgebreide brunch. Die dan moeiteloos over gaat in een lekkere borrel en daarna schuiven we nog even aan tafel …

Eindeloos genieten van elkaar en eten. Dat is kort samengevat wel een goede omschrijving van de feestdagen hier in huize Kookt. We beginnen de dagen vaker wel dan niet met een uitgebreide brunch. Die dan moeiteloos over gaat in een lekkere borrel en daarna schuiven we nog even aan tafel voor een heus diner. Heerlijk! Maar niet persé voor alle mini’s.

Die staan tijdens het feestdagengeweld echt niet elke dag te springen om uitgebreid te tafelen. Of nou ja, ze staan juist wél te springen. Want wiebelen willen ze! In plaats van de hele tijd op hun billen te zitten. Maar ze willen ook meedoen met de grote mensen. En lekker eten. Maar niet zo veel. En niet aan tafel. En… dat kan best even lastig zijn.

Meedoen met de volwassenen, maar dan op hun eigen manier

Maak het voor de mini’s gezellig en toegankelijk met deze feestelijke borrelplank voor kinderen. Ideaal. Zij aan de borrel, wij aan de borrel. Dat is voor de feestdagen dus ook echt een top idee! Schuiven ze daarna nog aan bij het diner? Alleen maar gezellig!

En net zoals bij volwassenen beleg ik een speciale kids borrelplank ook met een scala aan lekkere dingen: van gevulde eitjes tot toastjes met zalm en krabsalade en dips waar ze lekker zelf mee aan de gang kunnen.

Tip: hoewel die kinderen van mij flink kunnen eten zal er ongetwijfeld wat over blijven. Geeft helemaal niks, want alles is eigenlijk ook heel lekker op een grote-mensen-borrelplank. Hier komen de recepten!

Frisse dilledip

Meng in een kom 100 gr Griekse yoghurt met 150 gr geraspte komkommer, 50 gr fijngehakte augurk, 10 gr dille en een snufje zout. Lekker om toastjes en rauwkost in te dippen.

Tomatentapenade

Je kan het recept van deze tomatentapenade met oregano aanhouden, dat is nog altijd een topper. En zeker in combinatie met de Beetroot en Carrot Flatbreads van Haust.

Surimisalade

Wil je echte krabsalade maken, kijk dan zeker hier voor het recept. Hoewel surimi natuurlijk geen echte krab is, is het in deze salade toch erg lekker en toegankelijk voor de kinderen! Meng in een kom 100 gr fijngehakte surimisticks met 25 gr ricotta, 25 gr Griekse yoghurt, 1 el mayo en 1 tl chilisaus (of meer naar smaak). Maak af met wat peper, zout en citroensap.

Gevulde eitjes

Voor 6 gevulde eitjes kook je dus 6 eieren hard (8 minuten in kokend water). Het eigeel prak je met 1 avocado, 1 tl kerriepoeder en voor de kids die al een beetje spice kunnen hebben: wat wasabi. Als je besluit geraspte, verse mierikswortel te gebruiken doseer dan heel rustig aan. Dit is echt een stuk scherper! Doe het eigeelmengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in elk eitje.

Snoeppaprika’s met hummus

Snij het topje van een snoeppaprika, halveer in lengte en verwijder de zaadjes. Besmeer elke helft met wat hummus en garneer met geroosterd amandelschaafsel.

Rauwkost kerstboom

Een rauwkost kerstboom is niet zo moeilijk om te maken. Wel een beetje werk ;-). Maar gezellig om samen met de kinderen te maken! Je koopt een piepschuim kegel voor ongeveer € 2,50 bij o.a. de Pipoos of een tuincentrum, die bekleed je met zilverfolie en daar prik je kleine tandenstokers/prikkers in tot ze nog een klein stukje uitsteken. Hier prik je dan een olijf, cherrytomaatje of een plakje komkommer aan. Let op, op een gegeven moment kan je nog moeilijk prikken of überhaupt de kerstboom vasthouden. Kies dus een strategische plek op de plank uit voor de borrelkerstboom.

Ik ben heel benieuwd wat ze bij jou thuis gaan vinden van deze borrelplank voor kinderen! Die van mij hebben er thuis in ieder geval flink van gesmuld. Geniet van de feestdagen samen :-).

Bewaar deze inspiratie op Pinterest!

Wil je deze inspiratie opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Meedoen met de volwassenen, maar dan op hun eigen manier Maak het voor de kinderen gezellig en toegankelijk met deze feestelijke borrelplank voor kinderen. Ideaal met deze hapjes voor kinderen.

Tekst: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer