Francesca’s familie weekmenu #120

Eindelijk kan ik ophouden met verlangen naar de lente, want het is zover. Maandag begint de lente officieel. En dat is gelukkig ook te merken want de afgelopen week hebben we volop van het zonnetje kunnen genieten. Zelfs met zulke temperaturen dat ik mijn winterjas niet meer aan hoefde. Wat een heerlijk gevoel is dat toch altijd.

Maar niet alleen de zon en de temperatuur maken de lente, ook de bijbehorende seizoensproducten. Vooral in april en mei zijn die op z’n lekkerst, maar aangezien maandag officieel de lente begint vond ik dat we dit weekmenu wel met dat idee in mochten steken. Op dat er maar heel veel mooie lentedagen mogen komen 🙂

Maandag

Door z’n groene, frisse smaken vind ik deze pasta met peultjes, doperwten en groene asperges en hele fijne om de lente mee te beginnen.

pasta-met-peultjes-doperweten-en-groene-asperges-2

Dinsdag

Het is ook weer de tijd voor bloemkool. En daar ben ik heel blij om want dan kan ik deze ovenschotel met bloemkool, prei en kabeljauw weer maken!

Ovenschotel-met-bloemkool-prei-en-kabeljauw_1-680x450

Woensdag

Het is jullie vast wel opgevallen dat ik gek ben van soep. Zo ook in de lente. Op woensdag gaan we voor deze romige courgette soep met zalmsnippers.

romige-courgette-soep-met-zalmsnippers-1

Donderdag

En mocht je nu denken dat je geen stamppoten meer kunt eten in de lente, dat is niet zo! Het bewijs is dit lente stamppotje met raapstelen en radijs.

Francesca-Kookt_Lente-stamppotje-met-raapstelen-en-radijs_1_uitgelicht-680x450

Vrijdag

Natuurlijk hoort lamsvlees ook bij de lente. Op vrijdag gaan we daarom voor deze Marokkaanse kefta.

marokkaanse-kefta-3-680x450

Zaterdag

Dat we deze kip in een pannetje met voorjaarsgroenten in de eerste week van de lente willen eten, behoeft weinig uitleg.

kip-in-een-pannetje-met-voorjaarsgroenten-1-680x450

Zondag

Een van de producten die de lente zo mooi maken, is sowieso rabarber. Op zondag gaan we voor hangop met geroosterde rabarber als ontbijt, dessert, tussendoortje of wat dan ook.

hangop-met-geroosterde-rabarber-1-680x450

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags:

Reacties over “Francesca’s familie weekmenu #120”

  1. Wiehoe! Dat ziet er lekker en verantwoord uit allemaal! Ik ben superfan van lente-stamppotjes. Eigenlijk vooral gewoon heel erg van stamppot, dus als dat gecombineerd kan worden met heerlijke smaken van de lente is dat natuurlijk super!

Reacties zijn gesloten.