Francesca’s Weekmenu #243 – Thuis op vakantie

Ik hoef niet meer te herhalen dat dit een van de meest bijzondere meivakanties ooit zal worden, voor ons allemaal. Wij zitten er al een weekje in (onze vakantie begon afgelopen maandag) en hebben sowieso een vakantie die in totaal 3 weken duurt, na het nieuws dat de kinderen vanaf …

Ik hoef niet meer te herhalen dat dit een van de meest bijzondere meivakanties ooit zal worden, voor ons allemaal. Wij zitten er al een weekje in (onze vakantie begon afgelopen maandag) en hebben sowieso een vakantie die in totaal 3 weken duurt, na het nieuws dat de kinderen vanaf 11 mei weer naar school mogen. En 3 weken is lang met de kinderen thuis, en daar wil ik vooral voor hen (maar ook voor mezelf) iets gezelligs van maken waar we later met een glimlach op terug kijken. Daarom hebben we allemaal leuke activiteiten bedacht die we thuis kunnen doen en op gepaste afstand buiten.

Maar het allerleukste is toch wel dat we 5 dagen lang op vakantie gaan thuis! Iedere dag staat er een ander vakantieland centraal en we gaan naar Italië, Denemarken, Frankrijk, Suriname en Portugal op vakantie. We ontbijten zoals we daar zouden doen, doen spelletjes uit het land, ontdekken virtueel een museum of andere toeristische trekpleister, leren woordjes uit het land (Jessey kan straks in 5 verschillende talen zeggen dat hij naar het toilet moet, heel handig) én we eten natuurlijk traditionele gerechten uit het land. Zo leuk om te doen en de kinderen vinden het geweldig.

Dat inspireerde me om deze week het weekmenu te vullen met gerechten uit verschillende landen. Zo gaan we naar Ibiza waar de geroosterde groenten met burrata op het menu staan, naar Italië waar we spaghetti met balletjes eten, reizen we naar de grens van Texas en Mexico waar de enchiladas met kip en een topping van loaded nachos op ons wachten, maken we een weergaloos lekkere Portugese rijstschotel en bakken we een kanelstang met kaneel, banketbakkersroom en hazelnoten in Denemarken. Als dat geen mooie meivakantie wordt! Oh, en onze thuisvakanties kunnen jullie trouwens volgen op Instagram, waar ik alles deel in mijn Stories.

Geniet van de recepten uit het weekmenu, maak er een mooie vakantie van binnen de mogelijkheden die we hebben en blijf je aan de regels houden. Samen komen we er wel ♥ Liefs, Francesca

Maandag

Met deze heerlijke geroosterde groenten met romige burrata beginnen we onze vakantie. Het recept komt uit Eivissa, een boek waarin je door de seizoen van Ibiza reist. In de ovenschotel vind je onder andere aubergine, venkel en paprika. Alle groenten zijn heerlijk geroosterd en worden samen gegaard in de oven.

Dinsdag

Deze kabeljauw met citrus-basilicumsaus en groene asperges komt niet uit een specifiek land, maar alleen al door de aanblik kom je gelijk in de vakantiestemming. De saus is echt onweerstaanbaar qua smaak.

Woensdag

Op naar Italië vandaag! Echt authentiek is deze spaghetti met balletjes misschien niet, maar lekker wel ;-). En de kinderen vinden ‘m fantastisch. Wil je echt authentiek Italiaanse pasta maken, kijk dan eens bij deze spaghetti al ragù of deze lasagne uit de Veneto. En hier vind je mijn artikel over zelf pasta maken.

Donderdag

Een tikkeltje Frans vandaag met deze quiche met tomaat, rozemarijn en Franse geitenkaas. Heel makkelijk om te maken en ook de kids vinden ‘m lekker. Serveer er een frisse salade bij als tegenhanger. Ben je geen geitenkaasliefhebber, dan kun je ook kiezen voor brie.

Vrijdag

Vaak wordt gedacht dat enchiladas uit Mexico komen, maar niets is minder waar. Enchiladas zijn een typisch Tex Mex gerecht. Een keuken die is ontstaan op de grens van Mexico en Texas waarbij beide keukens zijn samengevoegd. Gerechten zoals enchiladas, taco’s en burrito’s komen hier allemaal vandaan en zijn grote favoriet bij ons thuis. Toen Jessey dan ook zelf een Tex Mex gerecht mocht bedenken, wilde hij een combinatie van enchiladas met kip én een loaded nachos topping. En dat vond ik geniaal.

Zaterdag

Naar Portugal vandaag! En daarom heb ik een van mijn grootste favorieten uit de Algarve voor jullie op het menu gezet. Een Portugese rijstschotel met gamba’s en schelpen. Je bent even bezig, maar dan heb je ook echt wat.

Zondag

We eindigen onze vakantieweek in Denemarken. Een van mijn favoriete zoete broodjes uit dit land is de kanelstang. Wat eigenlijk een soort kaneelbrood is, maar dan nog lekkerder door de toevoeging van banketbakkersroom en hazelnoten. Heel leuk om zelf te maken, ook samen met de kids. Kanelstang die je over hebt, vries je gewoon in porties in.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer