Nog geen stemmen

Fusion Tex Mex stamppot

30 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Ik hou ervan om af en toe eens gek te doen in de keuken. Door combinaties te maken die je niet zou verwachten. Zo maakte ik laatst een mix van de puur-Hollandse stamppot en de Tex Mex-keuken en zo ontstond deze Tex Mex stamppot waarin ik alle ingrediënten van taco’s …

Ik hou ervan om af en toe eens gek te doen in de keuken. Door combinaties te maken die je niet zou verwachten. Zo maakte ik laatst een mix van de puur-Hollandse stamppot en de Tex Mex-keuken en zo ontstond deze Tex Mex stamppot waarin ik alle ingrediënten van taco’s verwerkte. En dat was een groot succes! De kinderen vonden het echt geweldig en de bordjes gingen schoon leeg. Het feit dat er tortilla chips bovenop het gerecht lagen, zal vast hebben meegeholpen ;-). De stamppot was ook nog eens zo klaar, en dat is doordeweeks altijd fijn. En die zak tortilla chips kwam ook wel op de volgende dag… ik zag twee kleine kindjes glunderend eten samen.

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappels, geschild en in grove stukken
  • zout
  • 100 ml melk
  • 20 gr boter
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 300 gr gehakt, rund of half-om-half
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 400 gr Romaine sla, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bosui, in dunne reepjes
  • 1 zak 185 gr Santa Maria Tortilla Chips Cheese
  • 1 potje Santa Maria Tacosaus Mild

Aan de slag!

  • Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af en laat droog stomen in de pan. Verhit in de tussentijd de melk met de boter in een steelpannetje. Als de boter is gesmolten voeg je alles toe aan de aardappels. Stamp grof met een pureestamper.
  • Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg het gehakt, de seasoning mix en paprika toe en roerbak circa 8 minuten tot het gehakt en de paprika gaar zijn.
  • Voeg het gehakt, de Romaine sla en bosui toe aan de aardappels en meng alles door elkaar tot een stamppot.
  • Serveer de Tex Mex taco stamppot met de tortilla chips ‘on top’ en zet het potje tacosaus ook op tafel.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Variatietip: Deze stamppot kun je ook heel goed maken met cherrytomaten, spinazie, courgette, maïs en bonen. Of vervang de helft van de aardappels eens door zoete aardappels.


Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)