4.17 van 6 stemmen

Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips

30 minuten
Salade
Tex Mex

Samenwerking – Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die …

Samenwerking – Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die zalig is voor dagen dat het lekker warm is buiten en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Oh, en die zelfgemaakte nacho chips zijn onze favoriete snack van dit moment geworden! Mijn mannen vragen gemiddeld twee keer per week of ik ze voor hen wil maken. Ze zijn heerlijk als snack in combinatie met salsa.

Met het Tex Mex assortiment van Santa Maria kun je alle kanten op

Deze keer koos ik voor de Taco Chicken Seasoning Mix uit het Santa Maria assortiment om de basissmaak te geven aan de rijstsalade. Samen met de rijst, mais, bonen, puntpaprika, lente-ui, limoen en salsa krijgt de salade een heerlijke smaak. En eet je de salade nou liever vegetarisch, dat kan ook! Vervang de kip dan door bloemkool.

De Mini Tortilla’s van Santa Maria heb ik gebruikt voor het maken van de krokante knoflook-nacho chips. Heel makkelijk om te maken en zó lekker. En heb je nou geen zin (of tijd) om de nacho chips zelf te maken, dan kun je natuurlijk altijd de kant-en-klare nacho chips van Santa Maria mee naar huis nemen voor bij je Tex Mex rijstsalade!

Meer Tex Mex kookinspiratie? Hier vind je al mijn Tex Mex recepten.

Ingrediënten

  • 1 pakje Santa Maria Mini Tortilla’s (8 stuks)
  • 50 gr olijfolie + extra
  • 2 tl uitgeperste knoflook
  • zout
  • 1 rode ui, in dunne halve maantjes
  • 400 gr kippendijen, in dunne reepjes
  • 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Seasoning Mix
  • 1 el water
  • 1 limoen
  • 250 gr gekookte witte rijst
  • 310 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt
  • 200 gr zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gr kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • 2 zoete puntpaprika’s, in grove reepjes
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • handje bladspinazie (circa 75 gr)

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Haal de mini tortilla’s uit de verpakking en snijd de hele stapel van boven naar beneden in 8 driehoekjes. Klop de 50 gr olijfolie met de 2 tl uitgeperste knoflook en een royale snuf zout door elkaar en meng dit in een grote kom met de driehoekjes. Met je handen werkt dit het beste.
  • Leg de driehoekjes naast elkaar op het bakpapier en bak ze in 10 – 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Ze passen niet allemaal in één keer op de bakplaat, bak ze daarom in twee batches.
  • Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en schenk een scheutje olie in de pan. Bak hierin de rode ui met de kippendijen, inhoud van het zakje Chicken Taco Seasoning Mix en 1 el water tot de kip gaar is. Blus af met het sap van ½ limoen.
  • Voeg de 250 gr gekookte witte rijst, 310 gr uitgelekte maiskorrels, 200 gr uitgelekte zwarte bonen en 150 gr uitgelekte kidneybonen toe. Knijp de resterende limoenhelft erboven uit en voeg 2 el salsa uit het potje toe. Meng goed door en verwarm.
  • Schep het geheel daarna over in een schaal en meng met de reepjes zoete puntpaprika, de lente-ui en ringetjes en een handje bladspinazie.
  • Serveer de Tex Mex rijstsalade op borden met de gebakken knoflook nacho chips en een lepel salsa.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Knoflook-nacho chips over? Bewaar ze luchtdicht in een bakje op kamertemperatuur. Zo kun je er nog dagen van genieten.
  • De kippendijen kun je ook vervangen door kipfilet, vegetarische kipstukjes of bloemkool.
  • Voor de 250 gr gekookte witte rijst kun je ook een zakje voorgestoomde witte rijst gebruiken. Zo ben je nog sneller klaar.
  • Rijstsalade over? Bewaar het afgedekt in de koelkast, want dit is ook een heerlijke salade voor de lunch de volgende dag.
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer