Fusion Tex Mex stamppot

Samenwerking – Ik hou ervan om af en toe eens gek te doen in de keuken. Door combinaties te maken die je niet zou verwachten. Zo maakte ik laatst een mix van de puur-Hollandse stamppot en de Tex Mex-keuken en zo ontstond deze Tex Mex stamppot waarin ik alle ingrediënten van taco’s verwerkte. En dat was een groot succes! De kinderen vonden het echt geweldig en de bordjes gingen schoon leeg. Het feit dat er tortilla chips bovenop het gerecht lagen, zal vast hebben meegeholpen ;-). De stamppot was ook nog eens zo klaar, en dat is doordeweeks altijd fijn. En die zak tortilla chips kwam ook wel op de volgende dag… ik zag twee kleine kindjes glunderend eten samen.

Veelzijdigheid van de Tex Mex keuken

Dit recept is alweer de laatste in de rij van mijn samenwerking met Santa Maria dit jaar. Ik ben en blijf fan van hun uitgebreide Tex Mex assortiment waarmee je echt alle kanten op kunt in de keuken. Van taco’s, burrito’s tot enchiladas, je tovert altijd iets lekkers op tafel waar het hele gezin van geniet. Een overzicht van al mijn Tex Mex recepten vind je hier. Keuze genoeg!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

  1. Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af en laat droog stomen in de pan. Verhit in de tussentijd de melk met de boter in een steelpannetje. Als de boter is gesmolten voeg je alles toe aan de aardappels. Stamp grof met een pureestamper.
  2. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg het gehakt, de seasoning mix en paprika toe en roerbak circa 8 minuten tot het gehakt en de paprika gaar zijn.
  3. Voeg het gehakt, de Romaine sla en bosui toe aan de aardappels en meng alles door elkaar tot een stamppot.
  4. Serveer de Tex Mex taco stamppot met de tortilla chips ‘on top’ en zet het potje taco saus ook op tafel.

Variatietip: Deze stamppot kun je ook heel goed maken met cherrytomaten, spinazie, courgette, maïs en bonen. Of vervang de helft van de aardappels eens door zoete aardappels.

Geniet van deze lekkere Tex Mex taco stamppot en laat me zeker even weten wat je ervan vond! Wil je nog meer Tex Mex receptinspiratie? Neem dan een kijkje in mijn Tex Mex receptendatabase of hier bij Santa Maria waar je ook heel veel receptinspiratie kunt vinden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *