Ik hou ervan om af en toe eens gek te doen in de keuken. Door combinaties te maken die je niet zou verwachten. Zo maakte ik laatst een mix van de puur-Hollandse stamppot en de Tex Mex-keuken en zo ontstond deze Tex Mex stamppot waarin ik alle ingrediënten van taco’s verwerkte. En dat was een groot succes! De kinderen vonden het echt geweldig en de bordjes gingen schoon leeg. Het feit dat er tortilla chips bovenop het gerecht lagen, zal vast hebben meegeholpen ;-). De stamppot was ook nog eens zo klaar, en dat is doordeweeks altijd fijn. En die zak tortilla chips kwam ook wel op de volgende dag… ik zag twee kleine kindjes glunderend eten samen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 1 kg bloemige aardappels, geschild en in grove stukken
- zout
- 100 ml melk
- 20 gr boter
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 300 gr gehakt (rund of half-om-half)
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 400 gr Romaine sla, in stukjes gesneden
- 2 stengels bosui, in dunne reepjes
- 1 zak (185 gr) Santa Maria Tortilla Chips Cheese
- 1 potje Santa Maria Tacosaus Mild