Gebakken hutspot met panga en mosterdsaus

Een week of wat geleden publiceerde collega foodblogger Reny van Mind Your Feed een recept met panga en kreeg van alle kanten de wind van voren. Hoe ze durfde om een gerecht te maken met die met ‘hormoon en poep’ gevulde nepvis uit Vietnam was ongeveer de strekking. Daar raak …

Een week of wat geleden publiceerde collega foodblogger Reny van Mind Your Feed een recept met panga en kreeg van alle kanten de wind van voren. Hoe ze durfde om een gerecht te maken met die met ‘hormoon en poep’ gevulde nepvis uit Vietnam was ongeveer de strekking. Daar raak je als foodblogger erg van ontdaan, van dit soort kritiek. Zeker als je je huiswerk vooraf goed hebt gedaan en weet dat het product of merk waar je je gerecht mee maakt gewoon goed is. Zo ook met panga, want het merk Queens Vis dat je in veel diepvriesschappen in de supermarkt vindt is namelijk meer dan prima in orde. Hun panga wordt duurzaam gekweekt in Vietnam en daar is niets mis mee. Ik schreef er al eerder een artikel over, die lees je hier, en stiekem publiceer ik vandaag dit recept om lieve Reny een hart onder de riem te steken. Ok, ik prefereer altijd Noordzeevis boven panga, maar ook ik heb een zak bevroren pangafilets in de vriezer liggen. Lekker voor dit soort gerechten of in een salade. Of gewoon als ik weinig tijd heb en kook uit mijn vriezer of voorraadkast.

Gebakken hutspot met panga en mosterdsaus_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 zak Queens pangafilets (600gr)
– boter
– olijfolie
– 600gr bakaardappeltjes
– 1 kilo gemengde peen en ui voor hutspot
– 50gr bloem
– zout
– peper
– 250ml melk
– 2 volle theelepels mosterd

Wat je gaat doen

1. Laat de pangafilets ontdooien in de koelkast of op het aanrecht. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

2. Pak een grote pan waar straks de aardappelen en hutspot mix in passen, ik gebruik daarvoor gewoon een wok. Verhit deze met een klontje boter en schenk er daarna een scheutje olijfolie bij. Bak de aardappeltjes hier een paar minuten in totdat ze net bruin beginnen te worden. Schep nu de wortel en ui erdoor en roerbak nog 5 minuten op hoger vuur door. Zet daarna het vuur lager en laat nog 5-8 minuten rustig garen terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met peper en zout.

3. Dep de pangafilets nogmaals droog en haal ze daarna door de bloem heen. Klop overtollig bloem eraf en bestrooi aan beide zijden met peper en zout.

4. Verwarm een flinke klont boter (vis moet zwemmen) in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk er nog een scheutje olijfolie bij en bak de vis rondom bruin en licht krokant. De filets hebben ongeveer 3 tot 4 minuten per kant nodig. Haal de filets uit de pan en houdt ze warm op een bord met aluminiumfolie.

5. Smelt 20 gram boter in dezelfde pan (op lager vuur) en roer hier 20 gram bloem door, blijf een minuutje roeren terwijl je dit ‘bakt’. Klop daarna rustig met een garde de melk erdoor en blijf roeren totdat je een klontvrije saus hebt. Je zult zien dat deze snel indikt, zet het vuur uit als je de saus dik genoeg vindt. Roer daarna 2 theelepels mosterd erdoor. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

6. Serveer de gebakken pangafilet op een bergje hutspot. Zet de mosterdsaus op tafel zodat iedereen deze naar eigen smaak kan pakken.

Gebakken hutspot met panga en mosterdsaus_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)