Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt

Lieve zomer met je zoete fruit, wat hou ik toch van je. Vooral je perziken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Tijdens een van mijn wekelijkse bezoekjes aan Pinterest viel mijn oog op een ultiem zomers dessert van Scandi Foodie. Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt. Ik dook …

Lieve zomer met je zoete fruit, wat hou ik toch van je. Vooral je perziken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Tijdens een van mijn wekelijkse bezoekjes aan Pinterest viel mijn oog op een ultiem zomers dessert van Scandi Foodie. Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt. Ik dook de keuken in, deed nog een beetje van dit en van dat en daar was het dan. Een schaal vol sappige gegrilde perziken, een yoghurt-mascarpone room (ik kon het niet laten!) met vanille en een snufje kaneel. Dit kun je trouwens ook prima als ontbijt eten, bedenk ik me nu. Misschien dan alleen met yoghurt. Of niet. Kijk maar even waar je zin in hebt 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 rijpe perziken
– kokosolie
– 1el mascarpone
– 3el Griekse yoghurt
– 1tl vanille extract of pasta
– snufje kaneel
– 2el granaatappel pitjes
– verse aardbeien, stuk of 12
– stuk of 8 blaadjes munt
– nog wat extra kaneel om te serveren

Wat je gaat doen

Halveer de perziken en haal de pit eruit. Verhit een grillpan en smeer het snijvlak van de perziken in met een dun laagje kokosolie. Leg de perziken met het snijvlak in de grillpan en grill een minuut of 2 totdat er bruine streepjes van het grillen op de perzik verschijnen. Haal de perziken uit de pan en leg ze op een schaal of in losse bakjes.

Klop de mascarpone los met de yoghurt, vanille en kaneel. Wil je nog iets meer sweetness dan kun je er ook nog een scheutje ahornsiroop aan toevoegen. Schep op iedere perzik een volle eetlepel van dit mengsel. Bestrooi daarna met de granaatappelpitjes en garneer rondom met stukjes aardbei. Strooi er wat munt en kaneel over en serveer direct.

Terwijl ik dit typ staat de schaal met perziken naast me. Ik neem er nog eentje!

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt_2

Tip: grillen kan natuurlijk ook op de BBQ.

Nog zo’n fijn toetje met deze zoete zomervrucht is homemade bavarois met mango en perzik.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)