Bavarois met mango en perzik

Ik schreef vorige week al over het kookboek ‘Koken van de Bazaar’ van Sabina Posthumus. Aangezien ik zo enthousiast werd van het boek heb ik nog een recept van haar uitgeprobeerd. En deze keer een overheerlijk recept voor bavarois met mango en perzik. Ontzettend makkelijk om te maken en, heel belangrijk, erg lekker! Gebruik dit recept voor een etentje met vrienden en je gaat ze op zeker verrassen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 blaadjes gelatine
– 1 mango
– 2 perziken
– 1/2 citroen
– 6 blaadjes verse munt
– 125ml slagroom
– 40gr suiker
– 250ml Griekse yoghurt

Wat je gaat doen

Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.

Snijd de mango in stukjes. Driekwart ga je pureren en dit kan daarom grof gesneden worden. Snijd de laatste kwart in mooie kleine blokjes. Schil de perziken en snijd deze ook grof. Doe dit bij elkaar samen met het sap van de citroen en pureer dit helemaal fijn met de staafmixer.

Snijd de munt in dunne reepjes, meng dit met de kleine blokjes mango en zet dit apart in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de mango-perzik puree in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los dit helemaal op in de warme puree door te roeren. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen en iets dikker worden.

Klop de slagroom samen met de suiker totdat het zo dik is als yoghurt. Schep een eetlepel hiervan door het mango-perzik mengsel. En schep daarna de rest erdoor, meng dit goed. Roer als laatste de yoghurt erdoor. Schep dit in glazen bakjes of glazen en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Serveer de bavarois met mango en perzik met de gekoelde blokjes mango met munt.

Bavarois met mango en perzik_2

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Bavarois met mango en perzik”

        1. Hi Heleen, het recept is gepubliceerd op 25 juni 2013, dat zie je helemaal bovenin staan. In juni zijn er gewoon perziken. De rest van het jaar zijn er trouwens ook perziken, want die worden geïmporteerd omdat ze niet in Nederland groeien. Maar de perziken die vanaf juni tot ongeveer november uit Italië komen zijn wel het lekkerst. Als je deze bavarois in een andere maand wilt maken dan kun je ervoor kiezen om alleen mango te gebruiken. Of de mango te combineren met bijvoorbeeld ananas of meloen.